Connect with us
Cand trecem la ora de vara 2016. Cand se schimba ora in acest an. Cand dam ceasurile cu o ora inainte.

Știri

ORA DE VARA 2016. Cand se schimba ora in acest an

ORA DE VARA 2016. Anual, se schimba ora in ultimul weekend al lunii martie. In ultima duminica a primei luni de primavara, ora 03.00 devine ora 04.00. Iata cand se trece la ora de vara in acest an!

ORA DE VARA 2016. In 2016, ora se schimba in noaptea dintre 26 si 27 martie. Trecerea la ora de vara inseamna ca vom dormi cu o ora mai putin, avand in vedere ca ceasurile vor fi date inainte.

ORA DE VARA 2016. Conceptul orei de vara a fost adus in discutie pentru prima data de entomologul neo-zeelandez George Vernon Hudson in anul 1895. Scopul este folosirea luminii solare pe o perioada cat mai lunga din zi, astfel incat activitatile sa se desfasoare cat mai mult pe lumina naturala. Acest lucru este bun pentru ca, spre deosebire de lumina artificiala, cea a Soarelui stimuleaza tonusul fizic si psihic. Totodata, schimbarea orei ajuta la economisirea energiei electrice consumata pe iluminatul artificial.

Citeste si: Ce spune ora nasterii despre tine

ORA DE VARA 2016. Cand se schimba ora. Cand se trece la ora de vara in 2016

 

ORA DE VARA 2016. Peste 100 de tari din toata lumea folosesc mecanismul de trecere la ora de vara. Romania a aderat la acest sistem pentru prima data in 1932. In perioada 1943-1979 acest sistem a fost suspendat. Din anul 1997, Romania a intrat in randul celorlalte tari europene care aderau la ora de vara in ultima duminica din martie, lucru valabil si in zilele noastre.

ORA DE VARA 2016. Atunci cand trecem la ora de vara, starea noastra se poate schimba. Acest lucru se intampla deoarece modificarea orei poate perturba ceasul biologic si odata cu el pot surveni si dereglari hormonale, mai ales in ceea ce priveste melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top