Orașul în care nu ai voie să mori sau să naști! Este interzis prin lege

Când credeam că nimic nu ne mai poate surprinde, ei bine, probabil că nu ai auzit de orașul în care este interzis prin lege să mori.

Capitala Arhipeleagului Svalbard, orașul Longyearbyen, situat în nordul Norvegiei, vrea să doboare chiar toate clasamentele în ceea ce privește locul cu cele mai ciudate legi. Aici, reprezentanții săi au emis o lege la care nu se aștepta nimeni.

În anul 1950, aici s-a dat o lege care interzice locuitorilor să moară. Fiind cea mai nordică capitală a planetei, temperaturile sunt extrem de scăzute.

Există un cimitir în oraş, dar nu a fost folosit în 70 de ani. Motivul este clima îngheţată, care împiedică descompunerea corpurilor moarte şi le face o atracţie pentru animalele sălbatice. Persoanele care sunt susceptibile de a muri în curând sunt transportate în Norvegia cu avionul.

Citește și:După ce soțul ei a murit, a luat o decizie bizară: S-a culcat cu 80 de bărbați însurați. Ce au făcut soțiile acestora

În anii 2000, oamenii de știință au exhumat mai multe trupuri ale unor oameni care au murit în anul 1917 de gripa spaniolă. Aceștia au găsit particule ale acestui virus în timpul analizelor lor, explică „The Internațional Business Times”.

De asemenea, orașul nu are din acest motiv nici spital, dar nici morgă. Când vine vorba despre nașteri, femeile care urmează să aducă pe lume un bebeluș sunt transferate în Oslo cu o săptămână înainte de termen şi se întorc după câteva săptămâni împreună cu bebelușul.

Orașul a fost distrus în Al Doilea Război Mondial

Așezarea a fost întemeiată în 1906 de către John Munroe Longyear, principalul proprietar al Companiei Arctice de Cărbune din Boston (Arctic Coal Company of Boston). A fost distrus de germani în Al Doilea Război Mondial în anul 1943 și reconstruit după terminarea conflictului. Localitatea este situată în partea de vest a insulei Spitsbergen, port la fiordul Adventfjorden. Populația este de aproximativ 2000 locuitori.

În această localitate a fost construit în anul 26 februarie 2008, un depozit de semințe care va păstra, când va fi la maximă capacitate, semințele a aproximativ 100 de milioane de specii de plante de pe glob. În prezent depozitul găzduiește semințele a aproximativ jumătate de milion de specii, potrivit wikipedia.org. Acest seif mai este cunoscut ca „seiful pentru sfârșitul lumii”.

Acest articol a fost actualizat la: 2018-11-27T20:37:28+02:00 20:37

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More