Ordonanța Militară nr. 5 – Zborurile spre Spania și Italia, anulate încă 14 zile

Adrian Vrauko
31.03.2020
Ordonanța Militară nr. 5 – Zborurile spre Spania și Italia, anulate încă 14 zile

Macel Vela, Ministrul de Interne, a emis pe 30 martie 2020, ordonanța militară nr. 5  care interzice încă 14 zile zborurile spre Spania și Italia.

Iată comunicatul de presă referitor la ordonanța militară nr. 5

Secretarul de stat Bogdan Despescu a declarat, luni seara, că prin Ordonanța Militară nr. 5, se prelungește măsura suspendării zborurilor spre și dinspre Spania și Italia pentru încă 14 zile.

Despescu a declarat că se prelungește măsura suspendării operatorilor aerieni de a avea zboruri spre și dinspre Spania și Italia pentru încă 14 zile.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 5, se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 31 martie 2020 ora 18.00.

Același lucru se întâmplă și cu zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Italia și din Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 6 aprilie 2020.

Sunt exceptate zborurile efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Tot în Ordonanța Militară nr. 5, se prevede faptul că persoanele care părăsesc carantina vor fi obligate să reia carantina, să plătească toate costurile și vor răspunde penal pentru fapta lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *