Un inginer rus de pe Stația Spațială Internațională face o declarație incredibilă. Potrivit lui Anton Skaplerov, inginer pe Stația Spațială Internațională, în exteriorul acestei stații a fost descoeprita o bacterie care nu provine de pe Pamant.
Bacteria nu se află acolo atunci când ISS a fost lansată pe orbită, prin urmare a apărut ulterior și provine din spațiu. Astfel, putem spune că este vorba de un organism extraterestru, scrie Daily Mail.
Din fericire, testele au arătat că nu este periculoasă pentru oameni și bacteria a fost trimisă deja pentru analize suplimentare, pe Pamant.
Experimente anterioare au demonstrat că unele bacterii ajung de pe Pământ în spațiu și se fixează pe exteriorul Stației Spatiale.
Aici, ele pot supraviețui, pentru că își schimbă formă. Aceste concluzii sunt foarte interesante, pentru că oferă noi informații despre microorganisme.
Astronautii au făcut diferite teste și pe bacteria E.coli, că să vadă cum adaptează la condițiile din spațiu, cu gravitație zero. Astfel, ei au observat că bacteria a devemnit mult mai rezistență la antibiotice.
Deocamdata nu se cunosc prea multe informații despre nouă bacterie descoperită pe stația spațială, însă este foarte posibil că ea să nu provină de pe Pamant.
In prezent, la bordul ISS se află un echipaj format din doi astronauți americani și patru ruși.
Administrația Națională de Meteorologie e emis un cod galben de viscol valabil joi, 30 noiembrie, între orele 6.00 și 22.00, în zone din opt județe. De asemenea, o informare meteo este valabilă și pentru alte județe.
În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba și Hunedoara vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, iar pe crește 90 km/h.
La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită.
De asemenea, ANM a emis și o informare meteo, valabilă pentru cea mai mare parte a țării de joi ora o2.00 până vineri ora 02.00. Se vor consemna intensificări ale vântului, polei și precipitații mixte la munte și cantități moderate de apă.
La munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60…65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.
Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60…70 km/h.
În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va plouă, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei.