Connect with us

Știri

Orient Express și arta călătoriei

A fost cel mai cunoscut tren din lume. La bordul lui s-au născut legende. Au călătorit cu el capete încoronate și actori faimoși. A fost numit Regele Trenurilor și Trenul Regilor. Astăzi trezește încă fascinația tuturor pentru că este simbolul unei epoci frumoase, în care călătoria era o artă. Doamnelor și domnilor, bine ați venit la bordul trenului Orient Express!

Orient Express a fost visul ambițios al unui belgian pe nume Georges Nagelmackers care și-a imaginat un tren care să circule de la un capăt la altul al continentului european. Fascinat de inovațiile feroviare pe care le-a văzut cu ochii săi în Statele Unite ale Americii, unde în 1869 a fost inaugurată prima cale ferată transcontinentală, Nagelmackers a dorit să facă același lucru și în Lumea Veche. Drumul neîntrerupt de peste 4000 de kilometri nu era însă de ajuns: o asemenea călătorie trebuia făcută în stil, în lux. Aceasta a fost viziunea lui Nagelmachers; trebuia doar să găsească o modalitate de a o transpune în realitate.

Un continent unit de la Vest la Est

A reușit să o aducă la viață în 1883, după ani de negocieri dificile cu mai multe companii feroviare europene. În cele din urmă, a fost stabilită ruta Paris – Constantinopol. Numele de Orient Express s-a născut în presa vremii, când capitala Imperiului Otoman era, pentru europeni, simbolul Orientului.

Citeste mai mult pe historia.ro

Continue Reading
You may also like...

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top