Connect with us
Pacientul transferat în Bulgaria în luna august, în urma unei explozii, a murit

Știri

Pacientul transferat în Bulgaria în luna august, în urma unei explozii, a murit

Deznodământ trist ân cazul pacientului transferat în Bulgaria în luna august, în urma unei explozii din Capitală: bărbatul de 75 de ani a decedat la un spital din Sofia, anunţă Ministerul Sănătăţii, conform news.ro.

Bărbatul de 75 de ani care a fost transferat în Bulgaria, în august, după ce toate spitalele de urgenţă din Bucureşti au comunicat că nu au capacitatea să-l trateze, în condiţiile în care avea arsuri grave pe 60 la sută din suprafaţa corpului, a murit pe 12 septembrie într-un spital din Sofia.

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că secţia consulară de la Sofia a informat familia, iar Ministerul Afacerilor Externe a asigurat repatrierea trupului neînsufleţit.

„În perioada în care pacientul a fost internat la Sofia, Ministerul Sănătăţii s-a asigurat că are parte de cele mai bune îngrijiri. Reprezentanţii ministerului au fost în legătură cu autorităţile bulgare, iar cei ai Ministerului Afacerilor Externe român din ţara vecină au vizitat în mod regulat pacientul”, spun reprezentanţii MS.

Adriana Săftoiu, oprită de Poliţie în trafic. De ce a fost deranjată

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan

La momentul transferului, pacientul avea arsuri de gradele II şi III pe 60 la sută din suprafaţa corpului, conform datelor medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

„Aceste arsuri, precum şi vârsta înaintată, au avut un impact major asupra şanselor sale de supravieţuire”, mai arată MS.

Doi bărbaţi în vârstă de 49, respectiv 75 de ani, au fost răniţi, pe 27 august, într-o explozie care a avut loc în Sectorul 4 al Capitalei.

Pacientul de 75 de ani a fost stabilizat la Spitalul Universitar de Urgenţă însă medicii de aici au comunicat că nu au capacitatea să-l trateze în condiţiile în care avea arsuri grave.

Potrivit martorilor, bărbatul în vârstă de 75 de ani l-a rugat pe tânărul de 49 de ani să îl ajute să înlocuiască butelia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top