Connect with us
Un cetatean pakistanez a fost declarat indezirabil pe teritoriul Romaniei, a anuntat Serviciul Roman de Informatii (SRI).

Știri

Pakistanez, expulzat din Romania pentru propaganda jihadista

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a anuntat ca magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) au hotarat expulzarea unu pakistanez, care si-a castigat dreptul de a sta in tara noastra dupa ce s-a casatorit cu o romanca.

Potrivit unui comunicat al SRI, pakistanezul este acuzat ca a facut propaganda jihadista pe Internet, sustinand suprematia islamismului radical.

Iata comunicatul Serviciului:

Ca urmare a masurilor specifice intreprinse de catre Serviciul Roman de Informatii, prin sentinta nr. 2473/2016 din 30 august 2016, Curtea de Apel Bucuresti a dispus declararea ca persoana indezirabila pentru Romania a cetateanului pakistanez S.A. pentru o perioada de 10 ani.

S.A., aflat in Romania in calitate de solicitant al dreptului de sedere in tara noastra in baza casatoriei cu un cetatean roman, a intrat in atentia Serviciului nostru incepand cu finele anului 2015, cand a intrat ilegal in Romania.

In urma masurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit ca respectivul a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale. Concret, strainul s-a remarcat prin activitati de propaganda in mediul virtual, in favoarea mai multor entitati teroriste active in zona de origine, sustinand suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, fiind, totodata, preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora.

Citeste si: Oficial SRI: DAESH pregateste un atac de proportii!

La propunerea SRI, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Curtea de Apel Bucuresti care, in conformitate cu dispozitiile art. 86 alin. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 194/12.12.2002, privind regimul strainilor in Romania, a dispus masura declararii ca indezirabil a celui in cauza, pentru implicarea in fapte care, potrivit art. 3 lit. „i” si „l” din Legea 51/1991 (republicata), constituie amenintari la adresa securitatii nationale.

Ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti, strainul a fost luat in custodie publica, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrari, in vederea indepartarii de pe teritoriul national.
SRI, in calitate de autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, are ca misiune prioritara prevenirea oricaror riscuri si amenintari pe profil antiterorist, cooperand in acest sens cu celelalte institutii din cadrul SNPCT, precum si cu partenerii externi.

Pentru completarea si verificarea informatiilor, monitorizarea si derularea de masuri specifice asupra suspectului, SRI a cooperat cu Inspectoratul General pentru Imigrari din cadrul MAI”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top