Connect with us
Palatul Stirbey este scos la vanzare

Știri

Palatul Stirbey din Buftea, scos la vanzare pentru 20 milioane de euro

Palatul Stirbey din localitatea Buftea, aflata la circa 20 kilometri de Bucuresti, este de vanzare pentru circa 20 milioane de euro, preţ care include si parcul de 24 de hectare, potrivit unor surse din piaţa. Proprietatea este in portofoliul agenţiei imobiliare Regatta Real Estate, informeaza News.ro.

Citeste si: Casa PLAYBOY, scoasa la vanzare de Hugh Hefner! Ce conditii pune fondatorul celebrei reviste

Citeste si: Donald Trump, umilit. Cum arata statuia nud a candidatului la Casa Alba

Construit in 1864 dupa model elveţian, Palatul Stirbey este cea mai importanta cladire istorica a domeniului de la Buftea, si poate fi inchiriat in prezent pentru nunţi si botezuri. In 2006, proprietatea a fost retrocedata mostenitorilor familiei Stirbey, in urma unui proces castigat de acestia la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Parte a patrimoniului cultural si istoric naţional, domeniul a fost cumparat, in 2007, de la mostenitorii familiei Stirbey, pentru circa 9 milioane de euro, de firma Bucharest Arena, care a amenajat acolo un restaurant de cinci stele si spaţii de cazare. Proprietatea care se afla in portofoliul Regatta Estate este acum din nou de vanzare.

In Buftea, Regatta Real Estate mai are la vanzare o casa cu o suprafaţa construita de 700 de metri patraţi, piscina si un teren de peste 3.000 de metri patraţi care are o deschidere la lac de circa 70 de metri. Preţul cerut de proprietar este de 2 milioane de euro.

Piaţa imobiliara din Romania se afla prezent in plina ascensiune, inclusiv pe zona imobilelor de lux. Totusi, cel puţin pe segmentul imobilelor de lux, preţurile raman semnificativ mai mici decat in 2008.

Astfel, in zona Primaverii, preţurile terenurilor variaza intre 2.000 si 4.000 de euro pe metrul patrat, iar apartamentele se vand cu preţuri cuprinse intre 1.500 si 5.000 de euro metrul patrat. Astfel, preţul unui apartament situat in zona Primaverii porneste, de regula, de la 200.000 de euro in sus.

Regatta Real Estate are la vanzare doua terenuri in zona, unul de 2.500 de metri patraţi, iar altul de 2.400 de metri patraţi, iar preţul de vanzare se invarte in jurul valorii de 2.000-2.500 de euro metrul patrat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top