Categorii Știri

Pământul se confruntă cu cea de-a șasea dispariție în masă. Ce ne așteaptă în viitor

În decursul ultimilor ani, specialiștii au ajuns la concluzia că Pământul se îndreaptă spre cea de-a șasea dispariție în masă.

În ultimul secol speciile de vertebrate au murit de 114 ori mai repede decât ar fi făcut-o fără activitatea umană în jurul lor, spun cercetătorii, care au folosit cele mai conservatoare estimări pentru a evalua ratele de dispariție. Asta înseamnă că numărul speciilor care au dispărut în ultimii 100 de ani ar fi ajuns la extincție în 11.400 de ani sub ratele de dispariție naturale, precizează cercetătorii.

Un nou studiu arată că diferite specii de animale din jurul globului întâlnesc tot mai multe obstacole și dispar pe măsură ce Pământul se îndreaptă spre cea de-a șasea dispariție în masă.

Coordonatorul studiului, Gerardo Ceballos, profesor de conservare ecologică la Universitatea Autonomă Națională din Mexic și profesor la Universitatea Stanford a declarat că ,,Activitățile noastrea cauzează o pierdere masivă de specii care nu are niciun precedent în istoria umanității și are puține precedente în istoria vieții pe Pământ”.

„Evitarea unei adevărate dispariții în masă va necesita eforturi rapide, foarte intensificate pentru a conserva speciile care sunt deja amenințate și pentru a reduce presiunile aplicate asupra populațiilor lor – cel mai notabil, pierderea de habitat, exploatarea exagerată pentru câștiguri economice și modificările climatice”, au scris cercetătorii în studiul lor.

sursa foto: imagekb.com

 

sursa foto: photolabels.com

 

sursa foto: theage.com.au

Sursa foto: issc.nsu.ru

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T19:15:02+02:00 19:15

Share
Scris de
Raluca Badoiu

Acest site foloseste cookies.

Read More