Connect with us

Știri

PANICĂ la mii de metri altitudine! Un avion Blue Air a intrat în PICAJ

Panică la mii de metri altitudine! O aeronavă Blue Air a intrat în picaj după ce aeronava a intrat într-o furtună puternică.

Avionul care a plecat de la Bacău cu destinația Catania a fost aproape să se prăbuşească în mare, în jurul orei 10.15, în timp ce survola Mediterana între peninsula italică şi Sicilia. Avionul a aterizat de urgență la Palermo.

Potrivit unei românce care se afla la bordul avionului, aeronava ar fi pierdut altitudine lăsându-se pe partea dreaptă, îndreptându-se brusc spre mare. Bagajele s-au răsturnat peste pasageri şi panica s-a instalat imediat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Potrivit unor informaţii furnizate de călători, un avion Blue Air care efectua zborul OB 2945, care a decolat azi dimineaţă din Bacău, la ora 8,50, cu destinaţia Catania, a fost aproape să se prăbuşească în mare, în jurul orei 10.15, în timp ce survola Mediterana între peninsula italică şi Sicilia.

Avionul a fost afectat serios de turbulenţe şi de furtuna puternică şi a avut probleme mari de stabilitate, motiv pentru care aterizat de urgenţă pe o pistă din Palermo.

„Avionul a pierdut altitudine lăsându-se pe partea dreaptă, îndreptându-se în picaj spre mare. Bagajele s-au răsturnat peste pasageri şi panica s-a instalat imediat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Felicitări pilotului care a reuşit să redreseze avionul, coborând pe o pista din apropiere, ajungând întreg la sol”, a relatat pentru „Adevărul” gălăţeanul Vali George, a cărut mamă se afla în avion şi i-a povestit telefonic întâmplarea, imediat după aterizare.

Românul ne-a trimis şi o serie de fotografii făcute de mama acestuia, cu telefonul, din timpul zborului şi cu intervenţia paramedicilor, după aterizarea forţată.

El ne-a mai povestit şi că nimeni nu a fost lăsat să coboare din avion până la sosirea echipajelor. „Mama mea a reuşit să ajungă pe pământ de-abia la ora 13.00”, ne-a povestit Vali George.

Problemele avionului au fost provocate de furtunile puternice din zona Mării Mediterane. Ce spune compania aeriană

”Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinaţia Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri şi cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranţă.

Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-şi întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât şi turbulenţele severe în apropierea aeroportului. Imediat după încheierea acestor fenomene meteo, aeronava şi-a continuat zborul cu destinaţia Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania – Bacău, scrie adevarul.ro 

Încă o dată, dorim să subliniem angajamentul companiei Blue Air care, în astfel de situaţii, reuşeşte să-şi păstreze promisiunea în faţa pasagerilor şi să-i transporte în siguranţă la destinaţie”, se arată în comunicatul de presă al companiei Blue Air.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top