Connect with us

Știri

Papa Francisc, declaratie socanta: Ma simt la fel de pacatos ca detinutii!

Papa Francisc a afirmat ca se simte la fel de „pacatos” ca si detinutii condamnati la inchisoare si face elogiul „rusinii”, in prima sa carte de interviuri, scrisa pe un ton foarte personal, ce va aparea marti.

„Am fost intotdeauna foarte atasat de ei, doar pentru ca sunt constient ca eu trebuie sa fiu un pacatos. De fiecare data cand am trecut pragul unei inchisori, m-am intrebat intotdeauna: de ce ei si nu eu? Ar trebui sa fiu aici, as merita sa fiu aici. Caderile lor ar fi putut fi ale mele, nu ma simt mai bun decat cei care se afla in fata mea”, explica el, in aceasta vasta si grava reflectie asupra iertarii pe care Dumnezeu o acorda oamenilor, tema centrala a Jubileului Milostivirii lansat la 8 decembrie, relateaza Agerpres.

Papa Francisc mai afirma ca a simtit el insusi ca „rusinea este un har: atunci cand simtim mila lui Dumnezeu, suntem rusinati de noi insine. In ciuda vietii noastre traite in suferinta si pacat, Dumnezeu ne ramane credincios si ne ridica”.

Cartea scrisa de Papa Francisc, „Numele lui Dumnezeu este mila”, va aparea in 86 de tari, fiind publicata la 21 de edituri.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC indeamna la iubire si respect intre CATOLICI si ORTODOCSI

CITESTE SI: Papa Francisc denunta practicile unor firme: „ESTE O NEDREPTATE SOCIALA”

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top