Connect with us
Papagali de la ZOO, despărțiți pentru că înjurau prea mult: "Când un papagal îți spune să te duci dracului..."

Știri

Papagali de la ZOO, despărțiți pentru că înjurau prea mult: „Când un papagal îți spune să te duci dracului…”

Cinci papagali de la o grădină zoologică din Marea Britanie, au fost mutați în zone diferite, după ce se obișnuiseră să înjure în cor. Billy, Elsie, Eric, Jade şi Tyson deveniseră buni prieteni și se încurajau unul pe altul să înjure vizitatorii. Deși publicul nu a fost deloc deranjat de comportamentul păsărilor, îngrijitorii au decis că este mai bine să le separe.

Papagali de la ZOO, despărțiți pentru că înjurau prea mult

Cei cinci papagali deveniseră atât de vocali și de răutăcioși, încât înjurau pe toată lumea. Billy, Elsie, Eric, Jade și Tyson sunt papagali gri care au fost aduși în Parcul Zoologic Lincolnshire în luna august. Ei s-au alăturat unei colonii de aproximativ 200 de papagali pe care grădina zoologică îi găzduiește.

Reprezentanții parcului au declarat pentru The Guardian, că, la scurt timp după ce s-au cunoscut, cei cinci faimoși au început să se încurajeze reciproc să-i înjure pe vizitatori. Astfel, în timp ce majoritatea papagalilor sunt tăcuți în fața oamenilor, cei cinci se distrează copios înjurându-i pe care care vin să îi admire.

„Am observat comportamentul lor foarte repede – suntem obişnuiţi să mai avem câte un papagal care ştie să înjure, dar n-am mai avut niciodată cinci în acelaşi timp. Majoritatea papagalilor sunt tăcuţi în faţa vizitatorilor, dar cei cinci, dintr-un motiv de neînţeles, se simţeau foarte bine”, a declarat Steve Nichols, managerul parcului zoologic.

Deși niciunul dintre vizitatori de la zoo nu s-a plâns de comportamentul celor cinci papagali, îngrijitorii parcului au decis să îi separe. Papagalii au fost distribuiți în zone diferite ale grădinii zoo, pentru a-i proteja pe copiii care îi vizitează. Totodată, îngrijitorii speră ca cei cinci prieteni să învețe sunete naturale de la ceilalți papagali.

„Când un papagal îţi spune să te duci dracului, vizitatorii se amuză foarte tare. Au pus zâmbete pe feţele oamenilor într-un an foarte greu”, a mai precizat directorul grădinii zoo.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top