Connect with us
Parcare mai scumpă în centrul Bucureștiului. Cu cât cresc tarifele

Știri

Parcare mai scumpă în centrul Bucureștiului. Cu cât cresc tarifele

Pe ordinea de zi a Consiliului General al Primăriei Capitalei se află un proiect care prevede tarife mai mari pentru parcările din Capitală. Astfel, o oră de parcare va costa 10 lei, faţă de 1,5 lei cât este în prezent.

Potrivit proiectului CGMB municipalitatea vrea să împartă oraşul în mai multe zone în ceea ce priveşte tarifarea pacajelor.

Astfel, ZONA 0 va avea patru segmente, respectiv:

  • zona parcajului subteran Intercontinetal , străzile N. Bălcescu – C.A. Rosetti – D. Gerota – J. L. Calderon – T. Arghezi – Carol I
  • zona parcajului subteran din Piaţa Unversităţii , străzile N. Bălcescu – I. Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – I. C. Brătianu
  • zona parcajului suprateran Cocor, străzile I. C. Brătianu – Sf. Vineri – Calea Moşilor – H. Botev – C. Coposu
  • a patra zonă este cea a parcajului suprateran Unirea , cu străzile C. Coposu – M. Basarab – Mircea Vodă – Unirii – Brătianu.

Parcare de 10 ori mai scumpă în București

„Tarifele aplicabile în zona 0 vor fi: 10 LEI/ORĂ TVA inclus, tarif unic de luni până vineri în intervalul orar 00.00 – 24.00 (tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare).

Parcarea este limitată la o durată de maxim 2 ore, iar după expirarea acestei durate se va aplica măsura suprataxării cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depăşire.

Se va aplica tariful de 10 lei pe oră X 24 de ore X 30 de zile plus TVA unităţilor hoteliere, compleze comerciale, săli de spectacole, baze sportive, locuri de parcare rezervate pe bază de contract”, se arată în proiectul de hotărâre al CGMB.

Citește și Primăria Capitalei, lovitură grea pentru UBER

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a propus să modifice regulamentul de taximetrie din București. Edilul vrea ca serviciile de dispecerat să devină obligatorii pentru toate taxiurile autorizate de Primăria Municipiului Bucureşti.

Vor fi automat afectate de această prevedere servicii precum Clever și Star Taxi, posibil și Uber și Taxify, care nu sunt dispecerizate.

Primarul Capitalei a susţinut, în cadrul şedinţei, că taximetriştii vor fi obligaţi să-şi monteze POS-uri pentru ca doritorii să poată achita cursa şi cu cardul.

„Sunt elemente care vor duce la securitate şi confort pentru toţi cetăţenii care folosesc taxi. Toţi taximetriştii vor fi obligaţi, sub sancţiuni severe, să ofere posibilitatea clientului să plătească cu cardul.

Lovitură GREA pentru Uber şi Taxify

Deci toţi taximetriştii, în colaborare cu băncile existente, să-şi instaleze POS-uri pe maşini. De asemenea, toţi vor trebui să aibă, prin companiile pe care le reprezintă sau individual, să aibă aplicaţii: orice client să solicite un taxi prin telefon sau prin aplicaţie.

În plus, pentru siguranţă şi confort, se instituie obligativitatea ca activitatea de taxi să se realizeze exclusiv printr-un dispecerat autorizat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top