Știri

Parlamentul a declarat o nouă sărbătoare națională pe 27 martie

27 martie ar putea fi sărbătoare națională dacă și președintele este de acord cu proiectul votat de parlamentari.

Camera Deputaților a adoptat marți, cu 260 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”, proiectul de lege al deputatului PMP Eugen Tomac. Acesta prevede declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională.

Ce prevede proiectul de declarare a zilei de 27 martie sărbătoare națională

„Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 ani de ocupație țaristă, Basarabia a revenit în granițele ei firești, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România. Este obligația noastră, a celor care astăzi răspundem în fața românilor, de a demonstra că prețuim valorile românești de veacuri și pe cei care ni le-au lăsat moștenire. Uitarea eroilor neamului românesc, uitarea istoriei este totuna cu trădarea.”, a precizat Eugen Tomac, în expunerea de motive. Camera Deputatilor este for decizional în acest caz.

Chiar dacă legea va fi promulgată, ziua de 27 martie nu va fi și zi liberă. Ca să devină sărbătoare nelucrătoare, ar trebui să figureze în Codul Muncii, nu doar să fie declarată sărbătoare națională.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More