Connect with us
Parlamentul European adoptă o rezoluție în privința României, în octombrie

Știri

Parlamentul European adoptă o rezoluție în privința României, în octombrie

România intră în atenția Parlamentului European, care va adopta în luna octombrie o rezoluție cu privire la țara noastră.

Tot în octombrie, premierul Viorica Dăncilă va fi invitată să participe la o dezbatere în Parlament, unde se va discuta și despre incidentele de la protestul din 10 august.

„Avem noutăţi despre dezbaterea privind situaţia din România care va avea loc în Parlamentul European: dezbaterea în plen va avea loc în prima sesiune plenară din luna octombrie (1-4 octombrie). Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre situatia din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie (22-25 octombrie)”, a scris pe Facebook europarlamentarul Sigfried Mureşan.

El afirmă că prim-ministrul Viorica Dăncilă va fi invitat la dezbaterea de la începutul lunii octombrie.

Cel mai probabil, rezoluția va fi elaborată de comisia LIBE (comisia de libertăți civile), pentru că la sfârșitul lunii septembrie, comisia l-a chemat pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, să vină și să vorbească despre situația din România.

Potrivit informațiilor Digi24, deși nu există o procedură formală a Parlamentului European care să impună invitarea unui lider atunci când se discută o țară, liderii grupurilor politice au decis, totuși, să-i transmită totuși premierului român.

Parlamentul European a votat miercuri începerea procedurii de sancţionare a Ungariei pentru încălcarea regulilor democratice. După un vot tensionat, majoritatea parlamentarilor europeni au susţinut moţiunea de a activa Articolul 7 din Tratatul UE împotriva Ungariei. Guvernul lui Viktor Orban este acuzat că a redus la tăcere presa, a atacat ONG-urile şi a subminat independenţa justiţiei.

Citește și: Parlamentul European a cerut activarea articolului 7 contra Ungariei

Citește și: Comisia Europeană propune renunțarea la ora de iarnă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top