Știri

Parlamentul turc, evacuat! Ce se intampla la Ankara

Update, ora 17.00: Incidentul s-a dovedit a fi o alarma falsa.

Update, ora 16.39: O alta informatie din Turcia! Viceprimarul districtului Sisli din Istanbul a fost impuscat in cap de catre un atacator neidentificat si se afla in stare grava.

Update, ora 16.00: Potrivit unor surse citate de presa internationala, s-ar fi auzit explozii la Ankara.

Parlamentul turc a fost evacuat dupa ce au aparut unele informatii conform carora cladirea Legislativului din Ankara ar urma sa fie tinta unui atac cu bomba. Aceste informatii nu au fost confirmate pana la momentul transmiterii acestei stiri.

Fortele de ordine i-au evacuat pe parlamentari si au blocat intrarile si iesirile din cladire. Acest eveniment vine in contextul tensionat in care in Turcia a avut loc o tentativa de lovitura de stat.  Bilantul celor decedati in urma evenimentelor de vineri noaptea din Turcia a ajuns la 290 de morti. Numarul total al ranitilor depaseste 1400.

Citeste si: LOVITURA de STAT ESUATA in TURCIA. Bilant de 265 de morti- LIVE TEXT

In tot acest timp, numarul celor arestati in urma puciului esuat a ajuns la 6000, dintre care 2700 sunt judecatori. Presedintele Recep Tayyip Erdogan a promis ca „va curata toate institutiile statului de virusul” simpatizantilor clericului Fethullah Gulen, considerat de regimul actual responsabil de tentativa de lovitura de stat.

 

Acest articol a fost actualizat la: 2016-07-18T17:07:00+03:00 17:07

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More