Connect with us
Pățești asta după sex? PRIMUL LUCRU OBLIGATORIU pe care TREBUIE SĂ ÎL FACI. Ginecologii avertizează!

Știri

Pățești asta după sex? Primul lucru pe care trebuie să-l faci. Ginecologii sfaturi

Ai auzit probabil si tu de la ginecologul tau ca ar trebui sa urinezi dupa ce ai activitate sexuala. Ei bine, daca nimeni nu ti-a spus, iata de ce e bine sa faci acest lucru.

Sunt doua motive pentru care femeile simt nevoia sa urineze dupa sex.

Primul ar fi ca urinatul imediat dupa un contact sexual ajuta la evitarea infectiilor tractului urinar. In timpul actului sexual, bacteriile incep sa se miste si ajung in locuri unde nu ai vrea sa fie, cum ar fi langa uretra.

Cand nu urinezi dupa o partida de amor, creste riscul ca bacteriile sa isi faca drum spre vezica si sa creeze probleme. În plus, după sex rămân reziduui ale fluidelor în zona ta intimă. Nu purta lenjeria intimă imediat după și schimb-o cu una curată, din bumbac, nu foarte strâmtă!

Un al doilea motiv este ca atunci cand punctul G este stimulat in timpul sexului, o femeie simte nevoia sa urineze intrucat se pune mare presiune pe uretra. Acest lucru se intampla mai ales in timpul unor anumite pozitii, asa ca nevoia de a te duce la toaleta poate sa fie puternica.

Astfel, pentru femeile care sunt mai predispuse la infectiile tractului urinar dupa ce au facut sex, dr. Hilda Hutcherson, medic specialist in obstetrica-ginecologie si professor la „Columbia University College of Physicians and Surgeons„, spune ca ea le recomanda pacientelor sale sa urineze atat inainte, cat si dupa partidele de sex. Explicatia ei este simpla: e bine sa urinezi deoarece, daca ai urina in vezica atunci cand faci sex, bacteriile care sunt impinse in interior ar putea sa se dezvolte foarte mult, in special daca nu urinezi intr-un interval de cateva ore dupa ce ai avut contact sexual.

Si femeile care nu sunt in mod special predispuse sa faca infectii urinare pot sa ajute la prevenirea acestora prin faptul ca merg la baie, sa urineze, imediat dupa actul sexual.

Principala abordare a doctoritei Hilda Hutcherson este ca urinatul inaintea partidei de sex nu este o regula necesara pentru toate femeile, insa, spune ea, exista si alte motive pentru care acest obicei are beneficii, pe langa prevenirea infectiilor tractului urinar: in principal, este vorba de placere daca ne referim strict la urinatul inainte de sex. Medicul citat de sheknows.com explica astfel ca, din punctul de vedere al placerii, urinatul inainte de o activitate sexuala este o idee foarte buna.

Atunci cand unele femei se apropie de punctul culminand, de orgasm, ele simt nevoia de a urina, ceea ce inseamna ca acest lucru le face sa se concentreze mai degraba pe vezica urinara. Iar aceasta nevoie fiziologica sta in calea orgasmului.

Cand e cazul sa mergi la doctor

Daca organismul tau nu are tendinta de a dezvolta infectii urinare, nu ar trebui sa iti faci prea multe griji daca ar trebui sau nu sa urinezi inainte sau dupa partidele de sex. Sistemul imunitar, in majoritatea cazurilor, este cel care are de-a face cu bacteriile care provoaca aceste infectii. Daca vrei sa tii cont de recomandarile medicilor, nu uita ca cea mai buna alegere este sa urinezi dupa ce ai facut sex.

Cu toate acestea, daca te confrunti des cu infectii urinare, discuta cu medicul tau de familie sau cu medicul tau ginecolog despre masurile necesare pentru a avea o igiena corespunzatoare, pe care le poti adopta, pentru a reduce riscurile. Cel mai probabil, medicul specialist iti va spune sa urinezi cel putin dupa sex, insa la modul ideal, ai putea sa mergi la baie atat inainte, cat si dupa sex, pentru a-ti goli vezica urinara.

Masuri pe care e bine sa le adopti dupa sex

In mod clar, este bine sa urinezi imediat dupa ce ai avut relatii intime, intrucat actul sexual poate antrena bacterii care sunt situate la nivelul mucoasei anale si vaginale, care pot patrunde prin orificiul uretrei in vezica urinara si pot determina cistite sau infectii. Prin urinare imediata, elimini rapid aceste bacterii, care nu apuca sa se inmulteasca. De asemenea, este si mai bine daca dupa sex speli zona intima cu apa calda si un gel pentru igiena intima, pentru a reduce acest pericol de infectii urinare.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top