Categorii Știri

PATRU obiceiuri deprinse în timpul work from home. Cum a schimbat munca de acasă preferințele unor persoane?

În timpul lucrului remote, multe persoane au deprins anumite obiceiuri pe care le mențin chiar și acum. Perioada pandemică a schimbat stilul de viață al multor oameni, unii dintre ei alegând să facă alte activități, spre deosebire de cele pe care le întreprindeau înainte să apară această situație la nivel mondial. Însă, anumite activități au intrat în vizorul specialiștilor, iar aceștia consideră că ar putea să devină nocive pentru sănătate, mai ales dacă sunt întreprinse pe o perioadă îndelungată. De aceea, în cele ce urmează vei descoperi câteva obiceiuri deprinse în timpul lucratului de acasă, dar și care dintre acestea nu sunt recomandate de experți.

Iată câteva activități pe care oamenii le-au deprins odată cu lucratul de la distanță

  • Desfășurarea activității remote a dezvoltat alte obiceiuri, mai ales în cazul tinerilor. Specialiștii au arătat, în cadrul unor studii recente, faptul că una dintre activitățile pe care tinerii le-au desfășurat în interior a fost pufăitul din dispozitivele de fumat. Deși specialiștii în domeniul sănătății nu recomandă consumul acesteia, există mai multe modele de țigară electronică, precum cele regăsite în gama de la Merlin.ro, cu diverse arome și concentrații de nicotină. Pentru că munca s-a mutat în propria casă, în mare parte, unii dintre tineri au ales să renunțe la țigările clasice și să se îndrepte către dispozitivele care emană aburi și au arome. Totuși, chiar dacă există o explozie de gusturi, experții susțin că ar putea să dăuneze sănătății.
  • De altfel, un alt obicei pe care angajații l-au deprins în perioada în care au lucrat de acasă este mâncatul necontrolat. Acest aspect ar putea să dăuneze sănătății, apărând probleme ale sistemului digestiv, dar și cu greutatea. Mâncatul necontrolat, în fața calculatorului, ar putea să faciliteze apariția obezității, dar și a problemelor de mobilitate. De aceea, specialiștii recomandă persoanelor care lucrează de acasă să aibă o dietă cât mai echilibrată și să elimine produsele bogate în zahăr, grăsimi și sare.
  • Pe de altă parte, un alt obicei pe care unii tineri l-au dezvoltat, în timpul desfășurării activității remote, este socializarea preponderentă prin intermediul aplicațiilor, pe laptop sau telefon. Specialiștii susțin că un asemenea aspect ar putea să contribuie la izolare, dar și la scăderea productivității. Pe o perioadă îndelungată, munca ar putea fi afectată din cauza acestui aspect. De asemenea, socializarea la distanță, pe diverse platforme sau prin intermediul apelului telefonic, poate să degradeze relațiile sociale, dar și pe cele profesionale. De aceea, specialiștii recomandă, mai degrabă, să se lucreze în sistem hibrid, pentru a avea contact și cu alte persoane din comunitate.
  • Un aspect pozitiv, care a devenit un obicei în cazul multor persoane, este efectuarea exercițiilor fizice acasă. În perioada pandemică, atunci când sălile de sport erau închise temporar, multe persoane s-au îndreptat către efectuarea sportului direct din propriul confort, apelând chiar la antrenamente video sau la diverși antrenori care au oferit lecții prin platformele video. Este un obicei care s-a schimbat în viețile multor oameni, mai ales în cazul celor activi din acest punct de vedere. Pe de altă parte, lucratul remote i-a îndemnat și pe alți tineri să adere la un altfel de stil de viață.

Există o multitudine de obiceiuri deprinse în urma lucratului remote. Preferințele se pot schimba oricând, mai ales în cazul persoanelor care trebuie să fie într-o continuă mobilitate. Pe de altă parte, o parte dintre persoanele care sunt nevoite să lucreze preponderent pe laptop, de acasă, și care căutau și un mod prin care să reducă nivelul de stres, au apelat la fumatul în interior. Chiar dacă se consumă țigara electronică, care are diverse arome, specialiștii nu recomandă dezvoltarea acestui obicei.

Fotografie de la Vlada Karpovich pe Pexels.com

Share
Scris de
Olănescu Andrei