Știri

Paul Ionescu, un apropiat a lui Liviu Dragnea, audiat la DIICOT

Un apropiat al lui Liviu Dragnea, audiat la DIICOT în dosarul de înaltă trădare. Un apropiat al lui Liviu Dragnea este audiat în acest moment de procurorii DIICOT în dosarul de înaltă trădare.

Este vorba de Paul Ionescu, consilier la cancelaria președintelui Camerei Deputaților. Acesta a fost alături de Liviu Dragnea în vizita în Israel. DIICOT nu infirmă, dar nici nu confirmă deocamdată această informație, potrivit Antena 3.

La începutul lunii iunie, procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem în acest dosar, în urma plângerii depuse de Ludovic Orban. Caz în care se fac investigații privind infracțiunile de înaltă trădare și divulgarea secretului care periclitează securitatea națională.

Ludovic Orban, a depus pe 17 mai la Parchetul General o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Liberalul o acuză pe șefa Guvernului de înaltă trădare și uzurparea funcției pe motiv că a făcut publice informații confidențiale.

Acesta i-a transmis președintelui Klaus Iohannis informații false cu privire la intenția mutării ambasadei României de la tel Aviv la Ierusalim.

Dosarul Israel explodează la DIICOT

Dragnea, inculpat pentru divulgarea de informații. Surse din anturajul lui Dragnea spun că acesta se așteaptă să fie chemat la audieri în zilele următoare și că este panicat.

Conform ultimelor dezvăluiri făcute de RISE Project în urma apariției de noi documente copiate din computerele casei de avocatură Mossack Fonseca din Panama arată că miliardarul israelian Beny Steinmetz și familia sa sunt beneficiarii finali ai unor afaceri derulate în domeniul imobiliar și minier în România.

O serie de emailuri și acte atașate acestora dezvăluie complexa rețea de companii și fundații pe care omul de afaceri o folosește pentru a controla investiția sa în aurul de la Roșia Montană.

Pe de o parte, afacerea de la Roșia Montană, unde Steinmetz deține un pachet consistent de acțiuni, este subiect de litigiu la Curtea Internațională de Arbitraj de la Washington (ICSID).

Proiectul aurului din Apuseni a fost blocat după amplele proteste de stradă din 2014, iar Steinmetz și ceilalți acționari au solicitat României daune de 4,4 miliarde de dolari pentru că n-au mai putut să înceapă exploatarea.

În schimb, Steinmetz este judecat în România pentru complicitate la spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat pentru achiziția unor terenuri retrocedate nelegal în preajma Bucureștiului.

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More