Connect with us
Referendumul pentru familie ar putea avea loc în mai, spune vicepremierul Paul Stănescu. Inițiat de CpF, referendumul are ca scop interzicerea clară a căsătoriilor între homosexuali.

Știri

Paul Stănescu (vicepremier): Referendumul pentru familie, organizat în mai

Referendumul pentru familie va fi organizat, cel mai probabil, în primăvara acestui an, după spusele liderilor social-democrați.

Organizarea referendumului pentru familie este una dintre temele ce vor fi abordate luni în cadrul Biroului Permanent Naţional la PSD, care are loc la Palatul Parlamentului.

Întrebat, înaintea şedinţei, dacă se va discuta despre referendumul pentru familie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus: „Da”.

Vicepremierul Paul Stănescu spune că este posibilă organizarea unui referendum în luna mai.

„Cred că da, conform graficului cred că da, va fi referendum pentru familie”, a precizat Stănescu. Întrebat dacă scrutinul ar putea avea loc în primăvara acestui an, respectiv în luna mai, Stănescu a spus că, „din toate calculele, aşa ar trebui să fie”.

Demarată de Coaliția pentru Familie la sfârșitul anului 2015, inițiativa a strâns numărul de semnături necesare pentru a iniția un proiect de lege constituțională și este sprijinită activ de Biserica Ortodoxă și de Biserica Romano-Catolică.

Organizațiile care apără drepturile omului văd în această inițiativă o restrângere flagrantă a drepturilor minorității LGBT. Curtea Constituțională, totuși, a avizat propunerea de modificare pe 20 iulie 2016, reținând că ea nu aduce nicio ingerință vreunui drept individual.

Ppropunerea de revizuire a fost avizată pozitiv și de Camera Deputaților pe 27 martie 2017, însă organizarea referendumului a fost amânată după ce, în septembrie 2017, 38 de senatori PNL și USR au atacat noua formă a Legii referendumului la CCR.

Lucrurile s-au împotmolit la Senat, cameră decizională, care nu a mai continuat procedurile legale.

Ceea ce se urmăreşte a fi modificat este primul aliniat al articolului 48 din Constituţia României, care prevede că “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

În noua sa formă familia va fi definită ca acea instituţie ce „se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Pentru ca referendumul să fie validat, este necesară o prezență de minim 30%.

Citește și: Deputat PMP: „Dacă nu reușim legislativ alegerea primarilor în două tururi, cerem Președintelui referendum”

Citește și: Decizie ÎN PREMIERĂ. Ce se întâmplă cu homosexualii din România, în ciuda petiției pentru familia tradițională

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top