Connect with us

Știri

Pelerinaj de Sfântul Dumitru. Zeci de oameni au avut nevoie de ajutor. Când e ultima zi când creștinii se pot închina la moaște

Peste 40 de persoane care au venit în aceste zile pentru a se închina la moaştele Sf. Dimitrie cel Nou, la Catedrala Patriarhală, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Începând de joi, pompierii ISUBIF au acţionat pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul a 42 de persoane la Patriarhia Română, unde se desfăşoară pelerinajul la moaştele Sf. Dimitrie cel Nou”, informează oficiali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

Potrivit sursei citate, 3 persoane au fost transportate la spital.

Principalele simptome constatate au fost stările de lipotimie, epuizarea fizică şi alte afecţiuni cronice, precizează ISUBIF.

În dispozitivul de intervenţie, sunt pompieri şi medici ai UPU-SMURD de la Floreasca.

Citește și: Sfântul Dumitru cel Nou – 27 octombrie. Ce să NU faci în această zi

Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor (prăznuit la 27 octombrie), a început joi şi se termină luni. Evenimentul este organizat ca în fiecare an de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor.

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, este sărbătorit ca în fiecare an printr-un pelerinaj organizat de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor, desfăşurat în perioada 25-29 octombrie.

Sâmbătă, 27 octombrie, în ziua praznicului Sfântului Cuvios Dimitrie, începând cu ora 9.00, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală, va fi săvârşită Sfânta Liturghie de către patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române.

Luni, racla cu moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica se va întoarce la Mănăstirea Cernica

În acest an, alături de Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, vor fi depuse spre închinare şi Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, de la a cărui trecere la cele veşnice se celebrează în acest an 150 de ani.

Duminică, 28 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, de la ora 9.30, în Catedrala Patriarhală, se va săvârşi Sfânta Liturghie.

În ultima zi a manifestărilor, luni, 29 octombrie, de la ora 9.30, în Catedrala Patriarhală, se va săvârşi Sfânta Liturghie, iar la ora 12.00, racla cu moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica se va întoarce la Mănăstirea Cernica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top