Connect with us

Știri

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2016 Foto & Video

Sute de mii de pelerini din toate colțurile țării au venit anul acesta la pelerinajul de Sfânta Parascheva. Oamenii au îndurat cozi kilometrice și o vreme neprielnică pentru a se închina la racla cu moaște.

Joi, în ajunul Sfintei Parascheva, la Iași au fost cel mult două grade Celsius. Ploaia și vântul puternic abătute peste capitala Moldovei nu au reușit să îi împiedice pe credincioși să se închine la Sfânta Cuvioasă.

Enoriașii au trecut peste frig și s-au dus să se roage pentru sănătatea lor și a copiilor, pentru bunăstare, pace și pentru o lume mai bună, Unii dintre ei au fost vizibil emoționați de eveniment și au ieșit în lacrimi de fericire de la raclă.

Autoritățile au reușit să se organizeze bine și să facă față afluxului de credincioși. Jandarmii s-au mobilizat și au ținut în frâu pelerinii care voiau să fenteze coada și au încercat să țină la distanță persoanele venite la cerșit în curtea Catedralei Mitropolitane.

1

2

3

Ziua de vineri, sărbătoarea propriu-zisă a Sfintei Cuvioase Parascheva, a adus un număr și mai mare de credincioși. Încă de la primele ore ale zilei, aceștia s-au așezat pe drumul din fața Catedralei, unde era amplasată scena pe care s-a oficiat slujba, în prezența înalților prelați ortodocși.

Vremea a contribuit și ea la acest lucru, înturcât ploaia s-a oprit zilele în care a căzut abundent, iar soarele și-a făcut simțită prezența.

Cozile au devenit kilometrice vineri. Oameni de toate vârstele au stat ore în șir pentru a se închina cuvioasei, unii dintre ei mărturisind că au stat încă de pe la 3 dimineața la rând.

Pelerinii au primit și câte o gustare și un pahar de vin fiert din partea voluntarilor.

51

61

71

După ce s-au închinat moaștelor, credincioșii s-au dus la corturile cu religioase, de unde și-au cumpărat iconițe, mir și au aprins o lumânare pentru sufletele celor adormiți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top