Pandemia a pus stăpânire pe țara noastră. Lucrurile sunt tot mai dificile la nivelul întregii țări, cazurile de infectare sunt tot mai multe pe zi ce trece, motiv pentru care autoritățile au fost nevoite să impună mai multe măsuri de prevenire a răspândirii virusului de Covid-19. Astfel, pe lângă carantina de pe timpul nopții sau închiderea restaurantelor și cafenelelor care nu sunt în aer liber, s-a decis și interzicerea pelerinajelor. Astfel, pelerinajul de Sfântul Andrei a fost anulat, motiv pentru care ÎPS Teodosie dă în judecată autoritățile. În acest subiect a intervenit și Cristian Tudor Popescu (CTP).
Pelerinajul de Sfântul Andrei a fost interzis, la fel ca cel de la Sfânta Parascheva sau Sfântul Dumitru, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru a preveni riscul de infectare, oamenii nu mai pot merge la peștera unde se spune că ar fi stat Sfântul Andrei, fratele Sfântului Petru.
Astfel, ÎPS Teodosie nu este de acord cu această decizie și crede că autoritățile le îngrădesc dreptul oamenilor la credință. Așadar, pe portalul Tribunalului Constanţa, este înregistrată, cu data de 18 noiembrie, cererea Arhiepiscopiei Tomisului de anulare parţială a HCJSU Constanţa nr. 72/10.11.20,cu privire la articolele ce interzic participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.
Diana Iovanovici-Şoşoacă, avocata feței bisericești, cere magistraților să li se permită enoriașilor să meargă în pelerinajul de Sfântul Andrei, sărbătorit de creștini pe 30 noiembrie. ÎPS Teodosie crede că este inadmisibil ca el sau alți oameni să nu meargă la sărbătorirea acestei sărbători naționale și susține că va face tot posibilul pentru a le oferi oamenilo șansa aceasta. El promite că vor fi respectate toate măsurile de prevenire, pentru că spațiul este destul de mare și nimeni nu va păți nimic.
În acest context, CTP a intervenit și a criticat dur decizia ÎPS Teodosie, pe motiv că autoritățile nu interzic religia, ci doar încearcă să prevină îmbolnăvirea și formarea aglomerației. Astfel, pentru a da o lecție tuturor, în special reprezentanților bisericii, CTP susține, în mod ironic, faptul că ar trebui permisă desfășurarea pelerinajului, cu condiția ca toți cei care se vor îmbolnăvi să apeleze la ÎPS Teodosie atunci când starea lor de sănătate se va agrava.
„Toți cei care se vor infecta să nu mai sune la 112 sau DSP. Să li se dea un număr special al Arhiepiscopiei Tomisului și să se ducă, în momentul în care încep să aibă febră și să se sufoce, li se face rău, la ÎPS Mache – acesta este trimisul lui Dumnezeu pe Pământ – și va pune mâna pe creștetele oilor sale, că s-a autointitulat păstor, și le va vindeca pe loc. În felul ăsta vom putea degaja ATI, cu ajutorul Arhiepiscopiei Tomisului.”, a declarat CTP.
Situația din Constanța este una foarte dificilă, motiv pentru care a fost impusă carantina totală vineri seară, 20 noiembrie, precum și în mai multe localități: Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian, precum și orașul Ovidiu, care se afla în carantină dinainte.
Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-21T12:02:00+02:00 12:02
Acest site foloseste cookies.
Read More