Connect with us
Pensii: Lovitură majoră! Partidul care vrea să elimine aceste pensii

Știri

Pensii speciale: Lovitură majoră! Partidul care vrea să elimine aceste pensii

Noi informații legat de pensiile speciale din România. Consiliul Executiv Naţional al PMP va discuta, vineri, la Tulcea, despre posibilitatea de a comasa campania naţională pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin cu o campanie împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari şi aleşii locali, a declarat în deschiderea reuniunii preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, potrivit capital.ro

„Credem că pensiile speciale sunt un furt, motiv pentru care azi (vineri – n. red.) vom discuta o nouă iniţiativă pe care o vom comasa cu campania privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin.

Vom solicita ca românii care semnează pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin să fie de acord şi cu eliminarea pensiilor speciale.

Sunt cinci milioane de pensionari în ţara noastră, iar peste patru milioane de români primesc o pensie mizerabilă. Din acest motiv credem că pensiile speciale pentru politicieni sunt un furt”, a afirmat în deschiderea şedinţei liderul PMP.

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile românilor după ce legea pensiilor va intra în vigoare

Ce a amintit deputatul Tomac

Deputatul Tomac a amintit că PMP şi USR au contestat la Curtea Constituţională Codul Administrativ care prevede acordarea pensiilor speciale parlamentarilor şi aleşilor locali şi a mai spus că doreşte ca la începutul sesiunii parlamentare următoare să depună o iniţiativă legislativă pentru eliminarea acestor indemnizaţii.

„Le vom cere românilor să susţină acest demers pentru că vrem ca în mod onest toţi cei care beneficiază de pensii să le primească în funcţie de contributivitate”, a mai spus deputatul PMP.

Tomac a menţionat că iniţiativa legislativă pe care PMP o va depune în Parlament nu îi va viza pe deţinuţii politici, veteranii de război şi militarii care au acţionat în teatrele de operaţiuni.

Potrivit sursei, în cadrul campaniei pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin au fost strânse peste 450.000 de semnături, acţiunea PMP urmând să se încheie la sfârşitul lunii viitoare.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Executiv Naţional al PMP se află analiza situaţiei privind înfiinţarea organizaţiilor municipale, orăşeneşti şi comunale, înfiinţarea organizaţiilor de seniori ale PMP, precum şi organizarea Şcolii de vară a organizaţiei de tineret a PMP.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top