Connect with us
Pensii mărite de la 1 iulie! Viorica Dăncilă a anunțat la cât va ajunge pensia minimă

Știri

Pensii mărite de la 1 iulie! Viorica Dăncilă a anunțat la cât va ajunge pensia minimă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în ședința de Guvern de joi, că pensiile vor fi majorate cu 10% de la 1 iulie. Astfel, pensia minimă garantată va crește la 640 de lei pe lună.

În același timp, și prestațiile pentru persoanele cu dizabilități vor fi mărite, de la aceeași dată.

Pensiile românilor se vor majora de la 1 iulie. E o responsabilitate și o datorie de onoare pentru cei peste 5 milioane de pensionari. Punctul de pensie va creste cu 10% de la 1 iulie 2018, de la 1.000 lei la 1.100. Pensia minima garantata va creste cu 23% de la 1 iulie, la 640 lei. Vorbim de valori nete, pensiile sub 2.000 lei nu sunt impozitate”, a spus Viorica Dăncilă.

Citește și: Recalcularea pensiilor începe! Ce categorii de pensionari sunt avantajate!

Premierul Dăncilă a declarat că, tot de la 1 iulie, se vor mari și prestațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități.

Ministrul de Finanțe dă asigurări că sunt bani suficienți pentru a se face plățile

La rândul său, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat zilele trecute că se măresc oficial pensiile și a dat asigurări că sunt bani pentru a se face plățile.

Citește și: Președintele CNIPMMR: „Contribuția opțională la pilonul II de pensii va deschide o cutie a Pandorei pentru economia națională”

„Sunt bani şi vor fi până la final de an pentru pensii şi salarii. Noi ne uităm foarte atent pe fiecare cifră – avem datele preliminare, vor fi mâine postate pe site-ul MFP, pentru că atunci este termenul legal – şi datele arată că suntem în graficul pe care l-am avut încă de la început de an, grafic pe baza căruia noi am şi estimat şi am aprobat în Parlament bugetul pe 2018. Pot să fie fluctuaţii, când în zona de TVA, în zona de accize, în zone diferite, dar, per total, în acest an vom fi aşa cum ne-am angajat pe planul de încasări şi nu numai„, a declarat Teodorovici, la Antena 3.

Pentru fiecare măsură pe care am avut-o pentru acest an, impactul bugetar a fost prevăzut în acest an în buget. Tot ce s-a prevăzut în acest an se va realiza. Se măresc pensiile cu 10% de la 1 iulie”, a precizat Teodorovici, reiterând că „nu sunt şi nu vor fi probleme nici cu pensiile şi nici cu salariile„.

În plus, acesta a susţinut că sunt foarte multe zone din care se pot aduce bani „fără să punem în plus”.

 

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top