Connect with us
Pensiile în pericol! ”Are gradul de risc RIDICAT”

Știri

Pensiile în pericol! ”Are gradul de risc RIDICAT”

Risc ridicat la un fond privat de pensii! Cunoscutul avocat, Gheorghe Piperea, avertizează printr-o postare pe o rețea de socializare că cei de la Generali Pensii ar prezenta un grad ridicat de risc și că abia acum, după 11 ani, de când este arondat acolo, a fost informat, potrivit capital.ro

„Fondul de pensii administrat privat “Aripi” al celor de la Generali Pensii, unde sunt si eu alocat, are gradul de risc RIDICAT. Pentru un fond de pensii este “incurajator”.

Mai ales cand afli asta dupa 11 ani de la adeziune. Si cand afli de la reprezentantii “industriei” ca este legal ca fondurile de pensii sa isi asume riscuri reputationale ale emitentilor, cum ar fi acuzatiile de coruptie la adresa rcs&rds, principalul activ al digi comunication.

Unde, apropo, fondul “meu” de pensii, cu risc ridicat, a investit cca 65 mil lei, prin plasamanent privat, garantat, alaturi de alte fonduri, plus BERD.

Când este efectuat plasamentul privat

Plasamentul privat (spre deosebire de cumpararea de instrumente financiare de pe piata de capital) este efectuat atunci ca se negociaza fata in fata, ceea ce presupune ca partile tranzactiei au stiut din timp ce, cat si la ce pret sa cumpere.

Plasamentul privat se face intr-un grup de investitori “sofisticati”.

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile românilor după ce legea pensiilor va intra în vigoare

Evident, nu avem toti acces la informatii privilegiate si nici noroc in viata… La americani, asta s-ar numi insider trading si s-ar lasa cu niste sanctiuni “minore”, de cateva procente din cifra de afaceri a impricinatilor.

Dar dublul standard rulz, no? Treaba cu penalii e numai pentru paraditi, nu si pentru paraditori…”, este avertismentul avocatului Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea  este un avocat și profesor de drept comercial care activează în București, România. În perioada 1994-1996, Gheorghe Piperea a fost judecător la Judecătoria Sectorului 1 din București, iar din 1996 este membru al Baroului București.

În 2005 a devenit doctor in drept al Universității din București si al Universității Paris I – Pantheon.

În ultimii ani a fost inițiatorul unor mari procese colective desfășurate în țara sa, fiind cunoscut în special pentru procesele intentate unor bănci comerciale pentru comisioane abuzive introduse în contractele de creditare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top