Connect with us
Percheziții de amploare la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și la mai mulți medici și asistente

Știri

Percheziții de amploare la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și la mai mulți medici și asistente

Percheziţii de amploare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj şi la mai mulţi medici și asistente. În total un număr de 17 percheziții au loc în această dimineață, într-un caz de internări fictive și eliberări de rețete false. Prejudiciul adus în acest caz este de 400.000 de lei.

„Percheziţiile au loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, secţia de oncologie, două societăţi private de îngrijiri medicale la domiciliu din Gorj, domiciliile mai multor medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, cabinete medicale private, Casa de Asigurări de Sănătate Gorj şi un agent de poliţie din Bucureşti”, au spus sursele judiciare, pentru News.ro.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, marţi dimineaţă, că mai mulţi procurori fac cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii.

„Ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti, la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la domiciliile/reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor menţionate mai sus”, arată reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 400.000 lei, precizează procurorii. Ei mai arată că au beneficiat şi de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de cel al Brigăzii Speciale de Intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române, potrivit news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top