Percheziții în Capitală. 15000 de locatari, înregistrați la trei adrese contra cost

15.11.2018
Percheziții în Capitală. 15000 de locatari, înregistrați la trei adrese contra cost

Precheziții în Capitală joi dimineața. Serviciul Ordine Publică din cadrul Poliţiei Capitalei şi Poliţia Sectorului 3 desfăşoară, joi dimineaţă, şase percheziţii domiciliare în Bucureşti într-un dosar privind infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, persoanele vizate de percheziţii sunt acuzate că ar fi oferit, contra cost, servicii unor cetăţeni străini pentru a-i ajuta să obţină carte de identitate românească, declarând că vor locui la adresele lor.

Citește și: Cristian Borcea, noi probleme cu legea! DIICOT efectuează percheziții la domiciliul lui

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că două grupuri infracţionale organizate îşi ofereau serviciile, contra cost, unor cetăţeni străini, preponderent din Republica Moldova, pentru a le facilita obţinerea cărţii de identitate româneşti, declarând în fals că aceştia vor locui la adresele lor, sumele solicitate fiind între 150 şi 200 de euro”, se precizează în comunicat.

Până la acest moment au fost identificate aproximativ 15.000 de persoane care figurează ca având domiciliul stabilit la trei adrese din Sectorul 3.

Ancheta se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În urma percheziţiilor vor fi puse în executare nouă mandate de aducere, audierile urmând să se desfăşoare la sediul Serviciul Ordine Publică, dar şi la Secţiile 11, 12 şi 23 Poliţie.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.