Un număr de 20 de percheziţii au loc, luni dimineaţa, în Bucureşti şi patru judeţe – Prahova, Bacău, Giurgiu şi Ilfov. Totul la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice.
Perchezițiile se desfășoară într-un dosar cu un prejudiciu estimat la aproximativ 11,9 milioane de lei, conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.
„Poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 20 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Giurgiu şi Ilfov.
Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, precizează IPJ Prahova.
Conform acestuia, în perioada 2012 – 2016, trei societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de achiziţii nereale.
Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost folosite zece societăţi cu un comportament de tip fantomă, mai precizează sursa citată.
Prejudiciul, în valoare de aproximativ 3.900.00 lei, rezultă din actele de evaziune fiscală şi peste 8.000.000 de lei, din infracţiunea de spălare a banilor, menţionează sursa citată.
La activităţi participă şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti, mai menţionează comunicatul citat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, potrivit IPJ Prahova.
În Bucureşti se circulă în condiţii de iarnă. Pe mai multe artere s-a depus strat de zăpadă după ce în această noapte a început să ningă.
Ninge în Capitală, iar şoselele au fost acoperite deja cu un strat de zăpadă sub care e gheaţă.
În zona Pipera, cinci autoturisme au fost implicate într-un carambol. Pe celelalte străzi se circulă în condiţii de iarnă.
„Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit.
Să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehicului din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.
Pentru a putea circula, autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece şi circulaţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei”, transmite Brigada de Poliţie Rutieră.
Lovitură pentru românii plecaţi la muncă în străinătate. Cetăţenii români plecaţi la muncă în străinătate, dar care şi-au păstrat rezidenţa fiscală în România, vor fi obligaţi să achite o taxă lunară, potrivit noului Cod Fiscal.
De asemenea, cei care pleacă din ţară pentru mai mult de şase luni, indiferent că merg la muncă, la studii sau în vacanţă, riscă să fie amendaţi, de la 1 ianuarie 2018, dacă nu notifică Fistul în prealabil cu minimum 30 de zile prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală.
“Confirm faptul că persoanele cu rezidenţa fiscală în România, cu domiciliul în ţară, sunt obligate la plata acestei contribuţii calculată prin procentul de 5.5% din valoarea salariului minim pe economie, chiar dacă se află în străinătate.
Contribuţia este de circa 67 de lei/lună, corespunzător sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a declarat consultantul financiar Adrian Benta.
Acest site foloseste cookies.
Read More