Connect with us
Pericol de EXPLOZIE la Codlea! Trafic este oprit pe DN1

Știri

Pericol de EXPLOZIE la Codlea! Trafic este oprit pe DN1

O cisternă încărcată cu peste 20 de tone de sodă lichidă s-a răsturnat, miercuri, pe Drumul Naţional 1, în judeţul Braşov, existând scurgeri periculoase.

Traficul rutier în dreptul localităţii Codlea a fost oprit, fiind realizat un perimetru de siguranţă de 50 de metri.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că traficul rurtier pe DN 1, în judeţul Braşov este orpit, după ce o cisrtenă plină cu soda lichidă s-a răsturnat în afara şoselei.

”Şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, rezultând astfel scurgeri de sodă caustică. În urma evenimentului a rezultat rănirea şoferului”, anunţă Infotrafic.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov au precizat că starea şoferului nu este gravă.

Potrivit ISU, unul dintre cele trei compartimente ale cisternei s-a fisurat şi există scurgeri. Cisterna are trei compartimente a câte opt tone fiecare.

Zona a fost izotată pe o distanţă de 50 de metri

În zonă se intervine cu mai multe autospeciale.

Vă reamintim că la sfârșitul lunii trecute a fost alertă maximă în gara Breaza după ce a început să iasă fum de la un vagon al unui tren de marfă. Vagonul era încărcat cu azotat de amoniu, substanță deosebit de periculoasă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că pompierii aau acționat pentru răcirea vagonului.

Circulația în gara Breaza Nord, județul Prahova, a fost întreruptă în urma incidentului iar autoritățile au luat decizia evacuării populației pe o rază de 800 de metri. Totodată, ca o măsură suplimentară de precauție, s-a luat decizia sistării alimentării cu energie electrică în zonă.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au confirmat că în zonă a existat pericolul producerii unei explozii.

Citește și Poliția la poarta Regelui Mihai! Principele Nicolae a fost alungat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top