Connect with us
Pericolul din Portul Constanţa: este depozitată o cantitate de azotat de amoniu de zece ori mai mare decât în Beirut

Știri

Pericolul din Portul Constanţa: este depozitată o cantitate de azotat de amoniu de zece ori mai mare decât în Beirut

Aproape 26.000 de tone de azotat de amoniu, o cantitate de 10 ori mai mare decât în Beirut, sunt depozitate în Portul Constanța, a anunțat joi dimineață Administrația Porturilor Maritime, care a atras atenția că toți operatorii care manipulează substanțe periculoase trebuie să aibă un plan de securitate aprobat de ISU, pentru a fi evitată o tragedie și pentru ca lucrurile să se desfășoare în maximă siguranță. Portul din Constanța nu este singurul loc din țara boastră în care este depozitat azotat de amoniu în cantități mari.

Pericolul din Portul Constanţa: este depozitată o cantitate de azotat de amoniu de zece ori mai mare decât în Beirut

Administrația Porturilor Maritime Constanța a anunțat că în prezent sunt stocate 25.952 tone azotat de amoniu în portul Constanța și că „acest tip de marfă este stocat în magazii specializate certificate în acest sens de ISU”. De altfel, cinci operatori efectuează în prezent operațiuni de încărcare/descărcare și depozitare temporară a acestui tip de marfă.

„Toți operatorii care manipulează mărfuri periculoase în portul Constanța, categorie în care se încadrează și azotatul de amoniu, au obligația întocmirii unui plan de măsuri de securitate aprobat de ISU privind manipularea, depozitarea și transportul acestor tipuri de mărfuri.”, precizează APM.

Administrația Portului Constanța a subliniat că depozitarea materialelor periculoase face conform unui plan aprobat de ISU. Mai mult, autoritățile controlează și monitorizează atent toaate operațiunile cu materiale periculoase. În ceea ce privește cantitatea de azotat depozitată, aceasta este una normală şi medie în raport cu cantităţile operate în ultimii cinci ani.

La data de 7 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la un punct de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale unde au găsit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii. Administratorul societății este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate

„Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținut ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată.”, se arată într-un comunicat al Poliției.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top