Connect with us
Pentru a diminua aglomerația care se prefigurează pentru următoarele zile, personalul de la punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat până la capacitatea maximă permisă de infrastructură.

Știri

Personalul de la punctele de trecere a frontierei, suplimentat de sărbători

Pentru a diminua aglomerația care se prefigurează pentru următoarele zile, personalul de la punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat până la capacitatea maximă permisă de infrastructură.

Numeroşi români plecaţi din ţară vin acasă de sărbători, iar în fiecare an se ajunge la cozi interminabile pentru a intra în țară.

Poliţia de Frontieră anunţă că, pentru evitarea aglomerărilor, a dispus toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare. De asemenea, se dorește şi asigurarea unui control eficient şi operativ în această perioadă.

În acest sens, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. În funcție de dinamica valorilor de trafic, se vor suplimenta angajații.

Va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontiere. În cele mai aglomerate zone, se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.

Numărul poliţiştilor de frontieră care acţionează zilnic la nivelul întregii frontiere este de peste 3.000. Însă, pentru a evita aglomerația, numărul va fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie.

Personalul de la punctele de trecere a frontierei, suplimentat de sărbători

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă. Astfel se va preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei rutiere şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 53 de benzi de control pe sens.

La graniţa cu Bulgaria sunt 8 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi cu bacul şi, în total, sunt disponibile pe sensul de intrare în ţară 19 benzi de control, iar pe sensul de ieşire 18 benzi.

La frontiera româno-moldoveană sunt 6 puncte de trecere a frontierei rutiere, fiind disponibile pe sensul de intrare în ţară 28 de benzi de control. Pe sensul de ieşire sunt 25, informează news.ro.

Poliţia de Frontieră aminteşte că a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Citește și: Incendiu în Voluntari. Zece autospeciale au intervenit

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top