Connect with us
Peste 9000 de poliţişti în stradă la deschiderea anului şcolar

Știri

Peste 9000 de poliţişti în stradă la deschiderea anului şcolar

Poliţia Română spune că pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor de deschidere a noului an şcolar, 7.210 poliţişti de ordine publică, 1.064 de poliţişti de la rutieră, 773 de la investigaţii criminale, 92 de la prevenire şi 278 de poliţişti de la alte structuri vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, a şcolilor şi liceelor din întreaga ţară.

De asemenea, în aceste zile, la nivel naţional, poliţiştii intensifică activităţile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licenţierii.

Poliţiştii verifică autovehiculele destinate transportului de elevi

Potrivit sursei citate, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare ale poliţiei, iar echipajele vor fi prezente zilnic în zona intrărilor în şcoli.

Toate acestea în intervalele orare în care copiii intră şi ies de la cursuri, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

Totodată, poliţiştii de la rutieră se vor afla în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate.

În acelaşi timp, sunt identificate şi controlate toate magazinele din apropierea şcolilor, pentru a verifica dacă sunt respectate categoriile de produse care pot fi comercializate minorilor, adaugă Poliţia Română.

Elevii se întorc la şcoală luni, după o vacanţă de aproape trei luni.

Citeşte şi Structură an școlar 2017-2018. Când începe școala și când sunt vacanțele

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top