Connect with us

Știri

Petre Soare, colonel SPP, urmarit pentru ucidere din culpa

Petre Soare, colonel SPP, este urmarit penal, din data de 15 iulie, pentru ucidere din culpa intr-un dosar in care Parchetul Militar cerceteaza un incident de vanatoare soldat cu moartea unui afacerist prahovean la inceputul anului 2012, anunta Parchetul General printr-un comunicat de presa dat publicitatii joi.

Totodata, in comunicat se arata ca Directorul Serviciului de Protectie si Paza (SPP), Lucian Pahontu, are calitatea de martor in acest dosar de ucidere din culpa.

Pe rolul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti se afla inregistrat un dosar avand ca obiect un incident petrecut la o partida de vanatoare in anul 2012, soldat cu ranirea si ulterior decesul unei persoane prin impuscare, noteaza Agerpres.

Parchetul General arata ca, printr-o ordonanta din data de 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Petre Soare (colonel in cadrul Serviciului de Protectie si Paza) sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma letala fara drept.

Procurorii sustin ca, la data de 4 ianuarie 2012, in jurul orelor 16,40, in timp ce se afla pe raza comunei Draganesti din judetul Prahova la o partida de vanatoare organizata, utilizand fara drept arma victimei, Petre Soare a impuscat-o pe aceasta.

„In cauza a fost administrat un probatoriu complex, efectuandu-se pana in prezent constatari tehnico-stiintifice, fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiza balistica judiciara, precum si una interdisciplinara balistica si medico-legala”, declara procurorii.

Precizarile Parchetului General vin dupa ce un presupus ofiter de la SPP l-a acuzat la un post de televiziune pe Lucian Pahontu ca a participat in anul 2012 la o partida de vanatoare din judetul Prahova, in timpul careia ar fi impuscat mortal un barbat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top