Connect with us
Petre Toba a demisionat

Știri

Petre Toba a demisionat din functie

Petre Toba a demisionat, dupa ce DNA a cerut urmarirea penala pe numele sau. De asemenea si Dacian Ciolos l-a sfatuit sa-si dea demisia, scrie News.ro.

„Nu comentez, pentru ca nu stiu exact despre ce este vorba. Un lucru este clar: indiferent despre cine ar fi vorba, cineva care are semnatura mea pentru a fi numit in aceste conditii trebuie sa isi dea demisia sau o sa ii cer eu sa plece. Nu inseamna ca respectiva persoana este vinovata, justitia va decide, dar e vorba in primul rand de moralitate”, a afirmat premierului Ciolos.

El a precizat ca va avea o discutie cu Petre Toba si va vedea care va fi decizia lui. „In aceste conditii cred ca e cel mai bine pentru Guvern (sa plece din functie – n.r.)”, a completat prim-ministrul, potrivit News.ro.

Procurorul sef al DNA a transmis procurorului general solicitarea de incepere a urmaririi penale a ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, pentru favorizarea faptuitorului, infractiune savarsita in perioada mandatului de ministru al acestuia, anunta DNA. Procurorii spun ca Petre Toba a refuzat declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente solicitate de anchetatori in dosarul DIPI.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Kovesi, i-a solicitat procurorului general, Augustin Lazar, sa-i ceara presedintelui Romaniei incuviintarea urmarii penale a ministrului de Interne, Petre Toba, in legatura cu savarsirea infractiunii de favorizare a faptuitorului in dosarul privind deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.

Procurorii DNA il acuza pe ministrul de Interne ca a refuzat, in mod discretionar, declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente care ar fi dovedit deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.
In luna mai 2016 fostul vicepremier Gabriel Oprea, seful DIPI Nicolae Gheorghe si adjunctul sau Nelu Zarnica au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, complicitate la abuz in serviciu si deturnare de fonduri in forma continuata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top