Connect with us
Piața Victoriei este blocată în această dimineață. Proteste de amploare

Știri

Piața Victoriei este blocată în această dimineață. Proteste de amploare

5.000 de transportatori din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi să protesteze miercuri, în Piaţa Victoriei, pentru modificarea Legii 38/2003 în vederea eradicării activităţii neautorizate şi nelicenţiate din domeniul transporturilor rutiere de persoane, potrivit COTAR.

„Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) anunţă reluarea protestelor anunţate în Bucureşti, mâine, de la ora 9:00, pentru a cere modificările legislative promise de ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

La protest vor participa până în 5.000 de transportatori, din Bucureşti şi reprezentanţi din alte oraşe ale ţării. Chiar dacă primarul general, Gabriela Firea, a luat hotărârea eliminării concurenţei neloiale din Bucureşti, restul ţării suferă în continuare din cauza concurenţei neloiale şi a pirateriei, astfel încât protestele vor continua”, se arată într-un comunicat al COTAR.

Citeşte şi Boala care face RAVAGII în România: Zeci de victime în ultima săptămână

Este stare de alertă după au fost înregistrate zeci de victime numai în ultima săptămână. Statisticiile arată că boala este mortală iar singurul mod care ne protejează este vaccinul.

Peste 80 de cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, 35 dintre acestea fiind în Ialomiţa. Potrivit ultimelor statistici, numărul total de cazuri înregistrate în România de la debutul epidemiei este de aproape 10.200.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în saptamana 11 -15.12.2017 au fost raportate încă 82 de cazuri nou confirmate, în 15 judeţe.

Zeci de victime s-au înregistrat în ultima săptămână

Cele mai multe dintre acestea, respectiv 35, s-au înregistrat în Ialomiţa. Alte 14 cazuri s-au confirmat în Braşov, câte cinci în Bucureşti, Călăraşi şi Prahova, câte trei în Iaşi şi Ilfov şi câte două în Brăila, Giurgiu, Neamţ şi Teleorman.

S-a mai înregistrat câte un caz în Botoşani,, Buzău, Harghita şi Dâmboviţa. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă in Romania, de la debutul epidemiei în urmă cu un an, este de 10.198, din care 36 de decese.

Potrivit specialiştilor, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din 4 persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare.

Statisticile mai arată că, pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală, iar vaccinul protejează copiii împotriva bolii, conform news.ro.

Citeşte şi O veste tristă a căzut ca un trăsnet. Fostul preşedinte a ajuns de URGENŢĂ la spital

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a ajuns pe mâna medicilor. Acesta multe probleme de sănătate în ultimul timp. Iliescu a fost însoţit de soţia lui, Nina Iliescu.

Medicii i-au schimbat tratamentul fostului președinte, a mărturisit soția lui Ion Iliescu.

Fostul președinte Ion Iliescu a ajuns la spital. După mai multe probleme de sănătate cu care s-a confruntat în ultima perioadă, Iliescu a ajuns pe mâna medicilor.

De altfel, Ion Iliescu a ajuns la spital împreună cu soția lui

Aceştia au hotărât să-i schimbe tratamentul, după cum a declarat pentru România TV, Nina Iliescu, soția fostului președinte.

Medicii i-au mai recomandat fostului președinte să nu iasă din casă. Ion Iliescu nu a fost prezent în acest an la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale. Atunci, soția lui a anunțat că fostul președinte a suferit o entorsă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top