Connect with us
Piloții care s-au catapultat din avionul prăbuşit la Bacău au fost găsiți

Știri

Piloții care s-au catapultat din avionul prăbuşit la Bacău au fost găsiți

Cei doi piloţi care s-au catapultat din avionul prăbuşit la Bacău, au fost găsiți într-un lac de acumulare. Cei doi piloţi care s-au catapultat din avionul prăbuşit în zona localităţii Nicolae Bălcescu din Bacău au fost recuperaţi din lacul Galbeni.

Potrivit ultimelor informaţii, unul dintre piloţi este conştient şi nu a suferit nicio rană, în timp ce colegul său a fost preluat de un elicopter şi transportat la spital.

Cei doi piloţi militari s-au catapultat, astăzi, după ce avionul IAR-99 Şoim în care se aflau s-a prăbuşit din cauza încă necunoscute în zona localităţii Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău.

Conform ministrului Apărării, Mihai Fifor, avionul militar efectuat un zbor de antrenament în momentul în care s-a produs accidentul.

Prăbuşirea avionului MApN vine la numai o săptămână după ce o altă aeronavă a Armatei Române s-a prăbuşit în apropierea localităţii Borcea din judeţul Ialomiţa.

Piloții care se aflau în IAR 99 Șoim au reușit catapultarea

Știrea inițială

Un nou incident a avut loc în urmă cu foarte puțin timp. Un avion militar de tip IAR 99 Șoim s-a prăbușit la capătul pistei. Potrivit primelor informații, cei doi piloți s-au catapultat,

Un avion militar s-a prăbușit în județul Bacău. Potrivit primelor informații, cei doi piloți ar fi reușit să se catapulteze. Anunțul a fost făcut de Mihai Fifor, ministrul Apărării.

Un avion militar s-a prăbuşit, luni, în judeţul Bacău. Din primele informaţii, în aparatul de zbor se aflau doi militari, care ar fi reuşit să se catapulteze.

Este vorba despre un aparat de zbor de tip IAR Șoim care s-a prăbușit la capătul pistei.

„Piloții au reușit catapultarea. S-a început căutarea celor doi piloți. Sunt procedurile specifice în această situație. Era o misiune specifică de antrenament”, a spus Ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Incidentul are loc la o săptămână după ce un MiG 21 LanceR s-a prăbuşit în tinpul unui miting aviatic, la Baza Borcea. Pilotul a murit în explozia produsă după prăbuşirea aparatului.

IAR 99 Șoim este un avion militar românesc, produs de Avioane Craiova SA. Întrebuințarea principală este aceea de avion de antrenament dare este capabil să asigure și misiuni de atac la sol (CAS – close air support) precum și misiuni de recunoaștere.

Acest tip de avion va intra într-un proces de modernizare, urmând a fi folosite pentru instruirea piloților de F-16.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top