Categorii Știri

Piscina gonflabilă – o opțiune excelentă pentru familii, pentru a învinge căldura verii

Când vine vara, o piscină gonflabilă este necesară copiilor care vor să se bucure de soare și de apă. Joaca în apă în piscină este cel mai bun mod de distracție în această vară. Piscinele autoportante sunt ușor de instalat prin umflarea inelului superior și umplerea lor cu apă. Prin supapa de scurgere se asigură drenajul, iar prin structura flexibilă, o astfel de piscină gonflabilă este potrivită mai ales pentru familiile care au copii.

Pe măsură de temperaturile încep să crească treptat, oamenii au nevoie de modalități excelente de a se răcori vara și acestea includ și piscinele gonflabile sau piscinele cu un cadru din metal. Există modele de piscine rotunde, dreptunghiulare sau ovale, dar și piscine care au scaune, tobogane încorporate, sau care vin la pachet și cu accesorii importante – filtre și pompe de umflare. 

Piscina gonflabilă – un element de relaxare și un loc de joacă ideal pentru copii

În general, piscinele gonflabile sunt mai confortabile și mai adânci decât piscinele din plastic dur. Ele se pot plia și sunt ușor de depozitat în sezonul rece, când nu se mai pot folosi afară. Prin urmare, folosirea unei piscine gonflabile de calitate, cu adâncine generoasă este o idee grozavă, mai ales în zilele caniculare de vară. 

O astfel de piscină gonflabilă vine la pachet și cu un kit de reparații, iar în plus poate avea și un filtru care se achiziționează separat. 

Principalele avantaje ale folosirii unei piscine gonflabile sunt:

  • Te poți răcori rapid în apă, atunci când este prea cald afară
  • Este ușor și simplu de instalat și de asemenea ușor de depozitat
  • Poate fi instalată în curtea din spatele casei, necesită doar un teren plan și o pompă de aer – care nu este întotdeauna inclusă în preț
  • Are formă și dimensiuni diferite, poate fi mai mică destinată doar pentru copii, sau mai mare special creată pentru copii și adulți
  • Poate fi destul de mare și adâncă astfel încât copiii să înoate în apă
  • Este realizată din materiale de calitate care funcționează cel mai bine, care sunt rezistente la perforare și pot fi umflate cu pompa electrică, manuală sau alimentată cu baterii
  • Poate include și jucării de piscină, care sunt și ele gonflabile
  • Unele modele pot avea prelată sau baldachin cu rol de a ține umbră, de a feri copiii de razele puternice ale soarelui, astfel este prevenită insolația; baldachinul este detașabil și eficient în protejarea împotriva razelor ultraviolete (UV)
  • Este destul de ieftină în comparație cu alte tipuri de piscine.

O astfel de piscină este perfectă pentru familiile care au copii, pentru grupuri de copii mici, sau mai mari. Există piscine gonflabile de calitate superioară, care sunt fiabile, cum sunt cele de marcă Intex. Acestea sunt ușor de umflat, de depozitat, de întreținut și deci nu dau nicio bătaie de cap. 

Recomandat este să se aleagă o piscină robustă, durabilă, suficient de mare, care să se potrivească și adulților, familiilor care au copii. Unele modele sunt de formă rotundă și au și o băncuță gonflabilă integrată. De asemenea, o astfel de băncuță are și suport pentru pahare, pe care se pot depozita gustările sau băuturile. 

Astfel de produse gonflabile pot aduce multă distracție în viața copiilor, în vara asta. Unii părinți cumpără și tobogane cu apă care necesită o întreținere mai atentă, ele trebuie golite aproape zilnic de apă, pentru a preveni răspândirea germenilor. Asta înseamnă și îndepărtarea resturilor, clătirea cu apă pentru a elimina orice murdărie și uscarea toboganului în aer liber, la soare.  

Piscinele au protecție împotriva germenilor și necesită o îngrijire adecvată, care nu este deloc complicată. Magazinele online au și produse pentru întreținerea și curățarea piscinei și filtre speciale pentru a îndepărta resturile, murdăria, frunzele, etc. Există și dezinfectante care ucid germenii și care se utilizează în general în piscinele de dimensiuni mai mari.

 

Share
Scris de
Olănescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More