Placinta cu carne. O reteta pe placul intregii familii!

16.02.2019
Placinta cu carne. O reteta pe placul intregii familii!

Daca vrei sa gatesti ceva care se poate manca si cald si rece, e perfecta si pentru cina in familie si pentru pachetelul de scoala sau pentru la munca, atunci alege placinta cu carne!

Poti sa o faci aceasta placinta de seara pentru a doua zi sau o poti pregati pentru o masa in familie. Este gustoasa, pentru ca are carne tocata, deci va incanta papilele gustative si ale adultilor si ale copiilor, plus ca este foarte satioasa.

Poti sa o pregatesti cu carne tocata de porc sau de pui, in functie de cat dietatica doresti sa fie, iar daca nu iti place sa faci aluat sau nu ai timp sa il prepari, poti sa cumperi foietaj, care va face, de asemenea, o placinta delicioasa.

Placinta cu carne INGREDIENTE

PENTRU ALUAT

100 grame unt moale
200 grame smantana
1 ou
400 grame faina
jumatate de lingurita de sare

PENTRU UMPLUTURA

1 kilogram de carne tocata de porc sau pui
2 cepe
3 catei de usturoi
1 lingura gris
2 linguri ulei
3 oua
sare
piper
cimbru

Placinta cu carne PREPARARE

Intai vei face aluatul: amesteca toate ingredientele cu mixerul, robotul sau chiar cu mana, pana cand obtii un aluat elastic. Formeaza o bila de aluat, infasoar-o cu folie de plastic si bag-o la frigider.

Pregateste umplutura pentru placinta cu carne:

Caleste ceapa taiata marunt si usuturoiul tocat in cele doua linguri de ulei, pana cand ceapa este translucida. Adauga carnea tocata si condimentele si caleste pentru aproximativ 20 de minute – pana cand carnea este gatita.

Lasa sa se raceasca amestecul – daca te grabesti, pune vasul in care se afla carnea intr-un alt vas cu apa rece si gheata, se va raci mai repede! Apoi amesteca carnea tocata cu cele 3 oua.

Scoate aluatul din frigider si pune putina faina pe masa de lucru. Imparte aluatul in doua. Tapeteaza o tava de copt cu hartie speciala. Intinde foile de aluat si pune una dintre ele in tava de copt. Presara un strat subtire de gris peste ea – el va impiedica carnea sa ramana cruda!

Pune umplutura de carne peste aluat si acoper-o cu a doua foaie. Cresteaza aluatul in cateva locuri, astfel incat sa iasa aburul. Poti sa ungi aluatul cu un galbenus de ou pentru ca placinta cu carne sa fie aurie si apetisanta. Lasa la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu, pana s-a copt.

Placinta cu carne – SFAT!

Daca nu vrei sa prepari aceasta placinta cu carne, inlocuieste-o cu ciuperci tocate marunt si calite in putin unt. Condimenteaza cu marar si vei obtine o reteta la fel de delicioasa. In plus, ciupercile au aproape la fel de multe proteine ca si carnea si multe alte elemente esentiale pentru organismul tau.

Pofta buna!