Connect with us
Plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă. Reacția lui Liviu Dragnea

Știri

Plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă. Reacția lui Liviu Dragnea

PNL ar fi depus la Parchetul General o plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă, în cazul deciziilor luate de premier pe tema mutării ambasadei României din Israel la Ierusalim.

Înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte, acestea ar fi, potrivit unor surse citate de Digi 24, acuzaţiile aduse de PNL în plângerea făcută la parchet.

Intenţia anunţată de Liviu Dragnea, apoi şi de Guvern, privind mutarea ambasadei române la Ierusalim a declanşat un scandal major la Bucureşti, în condiţiile în care Executivul nu a avut consultări cu Preşedinţia, iar memorandumul redactat de MAE în acest sens a rămas secret.

Premierul poate fi suspendat din funcţie dacă pe numele său a fost începută urmărirea penală pentru fapte comise în timpul exercitării mandatului sau atunci când este trimis în judecată, tot pentru acţiuni întreprinse în timpul mandatului.

Potrivit News.ro, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o reacţie scurtă, când a auzit de plângerea penală pe numele Vioricăi Dăncilă: „Ce pot să comentez la prostia asta?”

Orice (Oricărui, n.r.) om îi este teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri pentru că eu cred în justiție și cred că toată lumea trebuie să credem (să creadă, n.r.) în justiție.

Dacă toată lumea merge pe acest considerent că oricui i se poate face o plângere penală, nu cred că este un lucru bun. Având în vedere cele apărute în spațiul public, ce a pățit și Victor Ponta”, spune Viorica Dăncilă, în urmă cu trei zile.

Președintele își menține opinia conform căreia premierul ar trebui să demisioneze

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că îşi menţine opinia că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să demisioneze.

Întrebat dacă îşi menţine opinia că Dăncilă ar trebui să demisioneze, şeful statului a răspuns: „Evident că da”.

„Eu nu îmi permit să ameninţ pe nimeni. Ar fi o atitudine primitivă. Eu m-am referit exact la demisie, iar dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi, este problema sa”, a spus mai Iohannis înainte de a participa la Summitul UE – Balcanii de Vest.

Citește și: Firea, despre solicitarea preşedintelui de demisie a premierului Viorica Dăncilă: “Este o acţiune…

Citește și: Klaus Iohannis, noi declarații despre chestiunea politicii externe: “Astfel de abordări dăunează grav României”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top