Connect with us
Ploile torențiale au pus stăpânire pe țară. 12 localități, afectate de inundații

Știri

Ploile torențiale au pus stăpânire pe țară. 12 localități, afectate de inundații

Vremea nefavorabilă din ultimele 24 de ore – caracterizată de intensificări ale vântului, ploi abundente şi scurgeri de pe versanţi – a produs efecte în 12 localităţi din 8 judeţe: Argeş, Maramureş, Mureş, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiş şi Vâlcea, informează IGSU.

”La această oră nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase”, precizează IGSU.

De asemenea, în această perioadă au fost emise 65 de atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice, care au vizat manifestarea fenomenelor periculoase imediate.

Citește și: Cum va fi vremea în week-end. Anunț de la meteorologi

În urma ploilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 7 case, 18 curţi şi 10 subsoluri. De asemenea, în judeţele Mureş, Prahova şi Timiş s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 3 arbori căzuţi pe căile de transport.

O situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea prahoveană Bobolia, unde un bărbat de 65 de ani a fost surprins de o viitură produsă pe pârâul Tisa, însă a fost recuperat imediat de către localnici. Ulterior sosirii la faţa locului a pompierilor militari, bărbatul a fost asistat medical de către un echipaj SMURD şi a fost transportat la spital.

„Având în vedere că prognozele meteorologilor rămân în vigoare pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă’‘, mai spune IGSU.

Mai multe localități din Prahova, afectate de inundații

„O ploaie torenţială care a durat mai bine de o oră a provocat pagube în mai multe localităţi din judeţul Prahova. Un bărbat şi patru maşini au fost luate de viitură, iar mai multe case au fost inundate.

Citește și: METEO: Vremea rea cuprinde toată ţara – Informare de la ANM

Un bărbat de 65 de ani a fost luat de viitură în cartierul Bobolia. A fost găsit de către pompieri conştient şi a fost asistat de către echipajul SMURD.

Pompierii au intervenit şi pentru a scoate apa dintr-o casă particulară din Câmpina, pe strada Redutei şi din mai multe gospodării din Mizil si Băicoi.

Totodată din cauza viiturii o conductă de gaze a fost ruptă in satul Pietrisu din Poiana Câmpina. Pe strada Primăverii pompierii au acționat pentru a degaja un copac cazut pe partea carosabila.

Tot în cartierul Bobolia, din Poiana Câmpina, patru autoturisme au fost luate de viitură. Din fericire, în mașini nu se afla nicio persoană, fiind înregistrate numai pagube materiale” a anunțat ISU Prahova.

Foto: Facebook ISU Prahova

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top