Connect with us
Poliţia Română va propune încetarea procesului în cazul şoferului maşinii cu numere preferenţiale

Știri

Poliţia Română va propune încetarea procesului în cazul şoferului maşinii cu numere anti-PSD

Poliţia Română intenționează încetarea procesului penal în dosarul şoferului maşinii cu numere preferenţiale, anti-PSD.

Poliţiştii vor propune clasarea dosarului care îl priveşte pe şoferul autoturismului cu numere preferenţiale înmatriculat în Suedia, a anunţat vineri Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

De asemenea, poliţiştii români urmează să le predea autorităţilor suedeze plăcuţele de înmatriculare personalizate.

„În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. (…)

În ceea ce priveşte dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti va propune unităţii de parchet competente soluţia de clasare a cauzei”, se precizează într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente.

„Referitor la modul eronat în care Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz,

a Convenţiei de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus deja declanşarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun şi vor fi aduse, de îndată, la cunoştinţa opiniei publice”, se precizează în comunicatul citat.

Ce au informat autoritățile din Suedia

Luni, Brigada Rutieră a anunţat că lui Răzvan Ştefănescu i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, care lucrează ca şofer în Suedia, a rămas şi fără permis.

Citește și: Ce spune Poliția Română despre scandalul cu șoferul cu numere de înmatriculare anti-PSD

„A intrat în ţară legal din punct de vedere al plăcuţelor de înmatriculare, din punctul meu de vedere ilegal (…), imoral să spun aşa, pentru că avea acea sintagmă pe plăcuţele de înmatriculare, vulgară, dar asta e altă problemă, care nu ţine de… Poseda documente de călătorie”, a spus Buda.

Şeful IGPR a precizat că autorităţile suedeze au informat Poliţia Română despre faptul că plăcuţele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top