Connect with us
Theresa May a anunțat expulzarea unor diplomați ruși și suspendarea relațiilor cu Rusia

Politic

Theresa May a anunțat expulzarea unor diplomați ruși și suspendarea relațiilor cu Rusia

Premierul britanic Theresa May a declarat, miercuri, că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi, după otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury.

De asemenea, şefa executivului britanic a anunţat ‘suspendarea contactelor bilaterale’ cu Rusia. Numărul diplomaţilor ruşi acreditaţi în Marea Britanie era până acum de 59.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Donald Trump, despre otrăvirea unui fost spion rus: „Acest act mă duce cu gândul la Rusia”

Președintele american Donald Trump a vorbit despre otrăvirea unui fost spion rus în Marea Britanie, act pe care premierul britanic Theresa May l-a atribuit Moscovei și consideră că pare a fi un act al Rusiei, potrivit agențiilor de presă.

‘Voi vorbi astăzi cu premierul Theresa May. Acest act mă duce cu gândul la Rusia, având în vedere toate dovezile pe care le au’, a declarat preşedintele american în faţa jurnaliştilor la Casa Albă.

Comisia Europeană şi-a făcut publică marţi solidaritatea ‘de neclintit’ faţă de Londra după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

Serghei Skripal, fost agent dublu rus, şi fiica sa Iulia se află în stare critică după ce au fost expuşi unei substanţe chimice potenţial letale la Salisbury, sudul Marii Britanii.

Theresa May a estimat drept ‘foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă’ de otrăvirea fostului spion şi i-a dat termen Moscovei până marţi seara să dea explicaţii în faţa Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), urmând ca miercuri şefa guvernului britanic să conducă o reuniune a Consiliului Naţional de Securitate pentru a examina răspunsul Rusiei şi pentru a decide eventualele măsuri ulterioare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI: Rex Tillerson, înlocuit de Donald Trump de la conducerea Departamentului de Stat. Cine îi ia locul

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunţat marţi, 13 martie, că îl înlocuiește pe Rex Tillerson de la conducerea Departamentului de Stat cu Mike Pompeo, care a fost până în prezent directorul CIA, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

‘Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de stat. El va face o treabă fantastică ! Îi mulţumesc lui Rex Tillerson pentru activitatea sa ! Gina Haspel va fi noul director al CIA, fiind astfel prima şi prima femeie desemnată. Felicitări tuturor !’, a scris Trump pe Twitter.

CITEȘTE ȘI: Stare de alertă în Marea Britanie! Regatul Unit, sub amenințarea “Bestiei din Est”

Răsturnare de situație în Marea Britanie. E vorba despre BREXIT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top