Politic

A fost adoptată moțiunea simplă prin care se cere demiterea lui Nelu Tătaru. Reacția ministrului Sănătății

Miercuri, 24 iunie, a fost adoptată de către deputați moțiunea simplă împotriva lui Nelu Tătaru. Moţiunea intitulată “Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a trecut de Camera Deputaților cu majoritate de voturi: 164 voturi ‘pentru’, 85 ‘contra’ şi 48 de abţineri. Această moțiune nu duce automat la demiterea ministrului, la adresa căruia au fost făcute acuzații grave, conform cărora acesta s-ar ocupa cu anumite ilegalități.

A fost adoptată moțiunea simplă prin care se cere demiterea lui Nelu Tătaru. Reacția ministrului Sănătății

Moțiunea simplă prin care se cere demiterea lui Nelu Tătaru a fost semnată de deputații social-democrați, care susțin că acesta ar fi implicat în mai multe ilegalități. Este vorba de faptul că ar abuza de funcția pe care o are pentru a numi în funcții importante ale unor apropiați de-ai săi, precum și vânzarea de măști fără bon sau livrarea de etichete pentru medicamente la un preț ridicat, față de cel real. Totodată, PSD acuză că Guvernul nu ar fi gestionat așa cum trebuie situația și că urmările au afectat populația.

„S-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea şi atât de important reprezintă unul din marile eşecuri ale Guvernului PNL, cu costuri grave şi de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetăţenilor României. După ce fostul ministru al Sănătăţii a vrut să ”privatizeze” sănătatea, actualul ministru PNL al Sănătăţii se ocupă de ”tunuri”, ”vânzări de mască fără bon”, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte ”tunuri”, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ.”, se arată în textul moţiunii simple.

Reacția lui Tătaru

Nelu Tătaru a reacționat cu privire la acuzațiile primite și neagă totul. El susține că ceea ce se spune acum despre el este dureros și că și-a respectat meseria pe care o practică de la mai bine de 30 de ani și că regretă dacă ar pleca în acest moment, simțindu-se dator față de populație. De altfel, el declară că ar fi trebuit să plece la începutul pandemiei, când erau căutați oameni care să se implice și să-și riște sănătatea pentru a intra în focarele de coronavirus care trebuiau ținute sub control. Ministrul susține că numirile pe care le-au făcut au fost unele conform legii, iar cetățenii au fost informați în acest sens.

”La punctul trei se vorbeşte de demisie de onoare. Mă bucură să găsiţi la mine onoare. Cât despre demisie, aş fi vrut să mi-o ceară cineva în martie – aprilie, când se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare şi în această ţară. Am o onoare, voi avea în continuare. Nu ar fi drept faţă de populaţia acestei ţări şi faţă de corpul medical să plec în aceste momente.”, a spus ministrul Sănătăţii.

 

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More