Connect with us
Alegerile prezidențiale din 2019: Liviu Dragnea anunț despre candidatul unic al PSD-ALDE

Politic

Alegerile prezidențiale din 2019: Liviu Dragnea anunț despre candidatul unic al PSD-ALDE

Liviu Dragnea a anunțat că este posibil ca alianța PSD-ALDE să meargă cu un candidat unic la alegerile prezidențiale din 2019, precizând că decizia va fi luată după o analiză care va fi încheiată spre sfârșitul anului.

Pe de altă parte, ALDE a anunțat deja pe cine vrea să propună drept candidat la funcția de președinte al României.

„Candidatul va fi desemnat după o analiză foarte riguroasă şi serioasă şi nu pe orgolii, ci pe raţiune. Şi este deschisă posibilitatea unui candidat unic, este deschisă posibilitatea unui candidat unic PSD-ALDE.

Eu am vorbit cu domnul Tăriceanu şi amândoi am convenit că orice variantă este deschisă, numai că o s-o gândim foarte bine. Şi, sigur, o să vorbim cu toţi colegii noştri din partide şi să vedem care este varianta cu cele mai mari şanse de reuşită.

Deci, va fi o analiză raţională şi nu bazată pe orgolii, nu va fi bazată nici pe mândrii găunoase, ci pe dorinţa de a câştiga. (…)

Ştiţi ce este foarte important pentru România după 2019?

Ca, cel care e preşedintele României să sprijine această dezvoltare şi să sprijine un trai mai bun pentru români şi să fie un preşedinte care ţine cu românii, pentru că preşedintele, în capul acestui sistem destul de alambicat, complicat, din care ies la iveală tot felul de nenorociri,

Tot felul de ilegalităţi, tot felul de abuzuri, a dovedit că poate face lucruri rele dacă este un om rău, un om de rea-credinţă „, a declarat Liviu Dragnea, la România TV, întrebat dacă, în momentul de faţă, este pregătit să intre într-o competiţie pentru Palatul Cotroceni.

Dragnea: Candidatul ar putea fi de la PSD

Preşedintele PSD a subliniat că el nu a spus că viitorul candidat la prezidenţiale nu va fi de la PSD:

„Nu vreau să-mi răstălmăciţi cuvintele. Pentru noi, cel mai important este ca alianţa PSD-ALDE să câştige prezidenţialele şi va fi susţinut.

Ori fiecare va avea un candidat propriu, ori lăsăm deschisă şi această variantă pentru a explora, pentru a analiza posibilitatea unui candidat unic, care poate să fie de la PSD, care poate să fie de la ALDE”.

„Lăsăm această variantă deschisă în analiză pentru că miza cea mai importantă pentru 2019 este să câştigăm alegerile pentru ca în 2020 să putem câştiga alegerile parlamentare, să putem forma majoritatea, să ducem mai departe ce sădim astăzi, să ducem mai departe acest program de guvernare, acest program de dezvoltare cum România nu a mai avut”, a completat Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că analiza care a început, deja, este făcută separat, în PSD şi în ALDE, şi va fi terminată „în toamnă, spre sfârşitul anului”. „Nu e grabă (…). Facem separat şi o să discutăm împreună”, a spus Dragnea.

El a completat că este posibil să fie făcut şi un anunţ în privinţa candidatului la finele analizei, întrebat în acest sens.

Dragnea a mai precizat că analiza ia în calcul şi alegerile europarlamentare.

ALDE are deja candidat pentru alegerile prezidențiale din 2019

Pe de altă parte, în cursul acestui an, europarlamentarul Norica Nicolai a anunțat că ALDE are un candidat la președinție, în persoana liderului partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Să fie clar! Indiferent de ce se va întîmpla în coaliţia de guvernare, ALDE are un candidat pentru alegerile prezidenţiale din 2019, pe care-l susţine şi promovează. Acesta este Călin Popescu Tăriceanu!

Deci, nu doresc să-şi imagineze cineva că ALDE va susţine în 2019 alt candidat la Preşedinţie în afara lui Tăriceanu!”, spunea Norica Nicolai, într-un interviu acordat celor de la Cotidianul.

Citește și: Ce avere au Tăriceanu și Dragnea: Case, mașini și terenuri

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top