UPDATE: Alina Gorghiu și-a dat demisia, într-o conferință de presă susținută luni. Aceasta a spus că și alți șefi PNL urmează să demisioneaze.
„Încă de ieri am avut discuții cu colegii, liderii din teritoriu, conducerea centrală și pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului”, a declarat Alina Gorghiu.
Șefa demisionară a liberalilor a anunțat că BPN se va reuni marți, la 12.00, urmând să fie stabilită și conducerea interimară.
Ilie Bolojan a demisionat din funcția de secretar general al PNL, iar Adriana Săftoiu și Cristian Bușoi au renunțat și ei la funcții.
Stire initiala
Alina Gorghiu urmează să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL, anunță surse citate de agențiile de știri.
De asemenea, președinții de filiale PNL care au obținut scoruri sub media partidului vor demisiona.
Surse din rândul liberalilor au afirmat, pentru Mediafax, că se caută o conducere interimară până al organizarea unui viitor congres. Acesta ar trebui să aibă loc la începutul lui 2017, conform statului partidului.
Alina Gorghiu spunea în ultima săptămână de campanie că “dacă majoritatea parlamentară care să dea premier în persoana lui Dacian Cioloş nu se face, răspunderea nu este doar a ei, ci va fi a tuturor din Biroul Politic Naţional şi a tuturor şefilor de filială care nu produc rezultatul la care s-au angajat”.
După aflarea rezultatelor de la Exit Poll-uri, Alina Gorghiu declarase că „meciul se joacă până la capăt”
„Nu vreau să intru în scenarii de niciun fel acum. S-a stat la cozi în toate centrele urbane. Aştept să văd numărătoarea finală. E speranţa pe care o am. Meciul acesta îl jucăm până la capăt. Nu am vorbit deloc cu Dacian Cioloş. Importante sunt rezultatele ca să discutăm o strategie. Să vedem cum concretizăm proiectul.
Nu discutăm despre ce facem mai departe. Nu discut despre rezultate parţiale. Socrul va fi unul bun pentru PNL. În acest moment e plin proces electoral”, spunea președintele PNL.
Citește și: Rezultate Alegeri: PNL își recunoaște înfrângerea
PSD a obţinut 45,43% din voturi, PNL – 20,34%, USR – 9,18% la Senat, în timp ce la Camera Deputaţilor scorurile sunt PSD – 45,26%, PNL – 19,99%, USR – 9,13%, după centralizarea a peste 80% din procesele verbale de vot.
Acest articol a fost actualizat la: 12 decembrie 2016 15:14