Connect with us
Alina Gorghiu a declarat de Ziua Internațională Împotriva Violenței Domestice, că în România pedepsele ar trebui dublate în cazul violenței în familie

Politic

Alina Gorghiu: „Este nevoie de dublarea pedepselor în cazul violenţelor în familie”

Alina Gorghiu a spus că este nevoie de dublarea pedepselor în cazul violențelor în familie. Declarația a fost făcută de Ziua Internațională Împotriva Violenței Domestice.

Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Timişoara, că PNL a depus o lege, încă neadoptată. Ea este legată de dublarea pedepselor în cazul violenţelor împotriva familiei.

“Am iniţiat în ultima vreme două proiecte în acest domeniu. Unul este legat de ordinul de restricţie care se eliberează în 72 de ore, ordin de restricţie care ar rezolva foarte multe din problemele victimelor violenţei domestice. E o lege care a fost îmbunătăţită şi care merită promovată şi cunoscută de publicul din România. Ar putea uşura procedura pe care o victimă a violenţei domestice trebuie să o urmeze.

A doua lege foarte importantă legată de acest aspect, depusă acum ceva vreme, dar încă neadoptată, este cu privire la dublarea pedepselor în cazul violenţelor împotriva familiei. E o iniţiativă care cu greu va putea fi respinsă de Parlament. Eu îmi doresc să fie adoptată cât de repede, pentru că este genul de măsură care ne-ar face să conştientizăm că această problemă e una realmente importantă pentru România”, a declarat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: „Femeile în România nu sunt bine reprezentate”

“Cred că ar trebui să discutăm, inclusiv astăzi, de femeia în administraţie, în politică şi despre egalitatea de şanse. M-aş bucura să fie un mesaj pozitiv. Vorbim de un procent de 51% femei care nu sunt bine reprezentate şi care, de multe ori, ştiu problemele societăţii mai bine decât altcineva”, a spus Gorghiu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top