Connect with us

Politic

Augustin Lazăr, executat după modelul Kovesi. Toader ar putea cere revocarea în următoarele zile

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni seara, la Antena 3, că a finalizat „în cea mai mare parte” evaluarea procurorului general Augustin Lazăr. Întrebat când va încheia evaluarea, acesta e răspuns: „Timpul se măsoară în zile”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 25 august, pe pagina de Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

„Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie !”, a scris Toader pe pagina sa de Facebook.

„În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost «desecretizat» un protocol «abrogat» încă din 2016.

Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, «La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr…..din 04.02.2009».

Folosirea sintagmei «se abrogă», arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative”, continua Tudorel Toader.

Citește și: Augustin Lazăr, criticat de Tudorel Toader. Precizările făcute de Ministrul Justiției

El preciza că rezultatele evaluării, ”însoţite de eventuale propuneri”, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile.

În urma unei proceduri similare de evaluare a activităţii manageriale, ministrul Toader a făcut propunerea care a dus la revocarea Lauei Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

Citește și: CSM, replică dură la adresa lui Tudorel Toader: „Este exclus…”

Proiectele de modificare a legilor Justiţiei, care sunt făcute în grabă, sunt de natură să afecteze dosarele care sunt în curs, precum cele de pe rolul Parchetelor militare, a declarat, luni, procurorul general al României, Augustin Lazăr, la sediul CSM.

„Din păcate, proiectele de acte normative, care sunt făcute în grabă, sunt de natură să afecteze dosarele care sunt în curs. De exemplu, pentru marile dosare care sunt pe rolul Ministerului Public şi sunt foarte bine cunoscute, de exemplu cele de pe rolul Parchetelor militare, au fost concentrate resursele umane prin delegare, aduse de la mai multe Parchete pentru a rezolva dosare mari şi complexe.

Ei bine, în aceste situaţii vor înceta delegările pe funcţiile respective, iar colectivele care lucrează în acest moment vor fi desfiinţate”, a spus Lazăr.

Ce spune Augustin Lazăr despre marile dosare pe rol

Întrebat dacă este vorba de dosarul Revoluţiei sau de cel privind protestul din 10 august, Lazăr a afirmat că este vorba despre „toate dosarele”.

„Va fi foarte dificil de imaginat cum vor putea fi finalizate aceste dosare, despre care toată lumea susţine că dorim să fie finalizate ca România să nu mai plătească sume mari de bani în urma condamnărilor CEDO”, a susţinut procurorul general al României.

foto: hepta.ro

1 Comment

1 Comment

  1. olescu marin

    2018-10-17T08:20:12+03:00 at 8:20

    pai cum sa nu urmeze sarcinile date de cei doi mafioti , dragnea si tariceanu, moldoveanu lingau de prima clasa, ii pupa in cur pe cei doi mafoti si isi vede de treaba lingau, va spun eu dupa ce se termina cu CIUMATI ROSI si doamne freest sa mai vina o data, tudorel t. era urmatoru la avocatu poporului, astia isi platesc politele la toti , lingaii, la toti care au latrat pt. ei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top