Politic

Biografie: Alexandru Petrescu, ministrul Economiei în Cabinetul Grindeanu

Alexandru Petrescu este propus pentru funcția de ministru al Economiei în cabinetul lui Sorin Grindeanu.

Alexandru Petrescu este licențiat în economie la University of Wales, fiind specializat in Business Administration. În perioada petrecută în Regatul Unit, Petrescu și-a obținut și cetățenia britanică.

Între 2000 și 2011, el a ocupat diverse poziții de conducere în cadrul sistemului financiar-bancar din Marea Britanie.

În 2012 este numit director executiv pe probleme de Strategie și Dezvoltare în cadrul C.N. „Poșta Română” S.A. Tot atunci, el devine președinte al Comisiei pentru Pregatirea si Monitorizarea Procesului de Privatizare C.N. „Posta Romana„ S.A.

În 2014, Alexandru Petrescu devine membru A.R.B.A.(Asociația Romana de Bună Administrare). În vara aceluiași an, el este numit Director General și membru al Consiliului de Administrație al C.N. „Poșta Română” S.A.

În 2015, noul ministru a ocupat postul de Președinte al Consiliului de Administrație al S.N. C.F.R. Călători S.A.

Citește și: UPDATE: Lista OFICIALĂ de miniștri din Guvernul Grindeanu

Declarația de avere a lui Alexandru Petrescu

Potrivit declarației de avere, Alexandru Petrescu deține un teren în Bușteni și alte trei clădiri în orașele Kent, Bușteni și Constanța. Niciun autoturism nu apare în declarația sa de avere.

În ceea ce privește veniturile încasate în ultimul an fiscal de către Petrescu și alți membri ai familiei, suma totală se ridică la 349.262 RON. Un venit adiacent survenit din închirierea unor imobile ajunge la 12.000 de lire sterline.

La nivel de datorii, Alexandru Petrescu are două astfel de scadențe. Una pentru anul 2016 de 1000 de lire sterline. Cea de-a doua este în valoare de 120.000 de lire sterline și are data scadentă în 2028.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-03T17:48:46+02:00 17:48

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More