Connect with us
Ana Birchall are 42 de ani și este avocat. A absolvit cursurile de doctorat la Yale Law School și a intrat în politică în 2003.

Politic

Biografie: Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene

Ana Birchall este propusă pentru a ocupa funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, în Guvernul Sorin Grindeanu.

Ana Birchall s-a născut pe 30 august 1973 în comuna Fulga de Jos, județul Prahova. A absolvit ca șef de promoție Facultatea de Drept și Relații Internationale Nicolae Titulescu din București în anul 1996. În perioada 1996-1998 a fost Șef Oficiu Juridic la S.C Omniasig S.A.

Între 1999 și 2000 a urmat cursuri de master la Yale University, SUA. În 2002 devenea doctor în drept cu lucrarea “Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din țările Central și Est Europene”.

După terminarea doctoratului, Ana Birchall a fost angajată ca avocat la firma White & Case LLP din New York, între anii 2002 și 2003.

Ana Birchall a intrat în politică în 2003

În 2003 Ana Birchall s-a întors în România și a intrat în politică. A fost mai întâi consilier al ministrului Afacerilor Externe, apoi secretar executiv PSD pentru egalitate de șanse, șef Departament de educație publică și cercetare al PSD, dar și purtătorul de cuvânt al PSD București.

În 2005 a devenit consilier în Comisia de Politică Externă a Senatului, funcție pe care a deținut-o până în 2006.

Tot din anul 2005 este și lector la Universitatea Dimitrie Cantemir din Capitală.

În 2008 a pierdut candidatura pentru Camera Deputaților în Colegiul Murgeni, județul Vaslui, în urma postării pe blogul personal de către Iosif Buble, reporter la Antena 3, a unei înregistrări video în care Ana Birchall ar fi făcut sex.

În decembrie 2012 Ana Birchall devenea deputat în Colegiul uninominal nr. 5 Vaslui. De asemenea Birchall este preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României în spaţiul Schengen şi Preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie România-India.

Din 1998 Ana Birchall este căsătorită cu omul de afaceri britanic Martyn Birchall. Au împreună un băiat, Andrew, născut în 2001, și locuiesc în București.

Declarația de avere Ana Birchall

Potrivit declarației de avere din 2016, Ana Birchall deține 3 terenuri în județul Suceava. De asemenea noul ministru deține două proprietăți în București, una în Doina Arini, județul Suceava, o casă în New Haven, Connecticut, SUA, și o proprietar în orașul New York.

De asemenea, Birchall are bijuterii în valoare de 46.000 euro, un lingou de aur și un autoturism Volvo XC90. Ea deține conturi în lei și euro la mai multe bănci, dar și investiții financiare în străinătate estimate 23 milioane de euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top